UEFA frykter ikke trusselen om en FIFA-støttet superliga:– Ikke noe vi tar seriøst

UEFA tror klubbene vil legge press på dem før 2024.

20. okt 2020 kl 19.07 Arild Skjæveland

Tirsdag rapporterte Sky Sports at Liverpool og Manchester United er i konkrete samtaler om å delta i en superliga i regi av FIFA, sammen med 16 andre topplag i Europa.

Det blir rapportert om enorme summer i den foreslåtte superligaen, der vinnende klubb skal kunne stikke av med €1 milliard, ifølge Vozpopuli.com. Det er ti ganger mer enn vinneren av dagens Champions League, skriver The Times.

UEFA skal ha blitt holdt utenfor samtalene, men skal ikke være spesielt bekymret over det som har dukket opp. De mener det er noe som har lekket ut for å legge press på UEFA før det blir klart hvordan «nye» Champions League skal se ut fra og med 2024. Heller ikke Premier League er bekymret, ifølge The Times. 

– Tar det ikke seriøst

The Times har vært i kontakt med UEFA, og siterer en anonymisert kilde.

– Denne tanken på en utbryterliga dukker stadig opp, og det er ikke noe vi tar veldig seriøst. Supporterne liker ikke idéen om stengte turneringer, og Champions League har stor suksess, sier han.

– Vi tror ikke det er et ønske om dette rundt i Europa. Selvsagt er det noen klubber som ønsker å se endringer i Champions League, men ikke at de bryter ut.

Det er forventet å komme store endringer i Champions League-formatet fra 2024. Blant annet er det snakk om fire ekstra kamper for lagene som er involvert, men de har så langt ikke kommet ned på hvordan det skal gjennomføres.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]