– Jeg har mye mer inne

Diogo Jota er fornøyd med starten han har fått, men lover at det er mye i vente.

30. okt 2020 kl 18.44 Arild Skjæveland

Det er seks uker siden Liverpool bekreftet kjøpet av Diogo Jota fra Wolverhampton for 41 millioner pund.

Nå har han spilt åtte kamper for klubben, fire av dem fra start, og har scoret tre mål. Deriblant klubbens 10.000 mål i historien. Han har også fått et gjennombrudd for landslaget. For to uker siden fikk han starte en landskamp for andre gang, og takket for tilliten med to mål og en målgivende mot Sverige.

23-åringen ser tilbake på en hendelsesrik første måned i helrødt.

– Vel… Jeg synes det har vært en god måned for meg. Ikke bare fordi jeg signerte, men også etter alt annet som har skjedd. Jeg har kunnet hjelpe laget, og det har vært mitt største ønske siden jeg kom. Det å kunne gjøre det så raskt er jeg veldig glad for, sier Jota i et intervju med Liverpoolfc.com.

Han vet ikke hva som er grunnen til at det har gått så bra så fort.

– Det er vanskelig å svare på. Det viktigste er å alltid tro. Siden den første dagen jeg var her, har manageren snakket om tingene jeg må gjøre. Jeg har forsøkt å fokusere på det, for når du bytter lag er det mye du må tilpasse deg til. Det å bli kjent med alle spillerne er også viktig, slik at du kan få kjemi på banen, sier han.

Mye i vente

Pep Lijnders beskrev portugiseren som «et pressende monster» like etter overgangen var i orden.

– Jeg forstår hva han mener med det. Jeg forstår at det også er en beskjed til meg, for jeg visste at dette presset er det som kjennetegner Liverpools spill. Jeg prøver alltid å se det som beskjeder som vi trenger for å forstå og sette det ut på banen.

Jota mener at vi fortsatt ikke har sett det beste fra ham.

– Det er mange forskjellige spillere og et nytt lag, så jeg må tilpasse meg. Jeg tror jeg kan spille mye bedre i kampene.

– Den store forskjellen her er kvaliteten hver eneste spiller i denne klubben har. Når vi spiller «rondo», holder på ballen eller avslutter, så har alle utrolige kvaliteter. Jeg tror det karakteriserer Liverpool, så alle er klare for å gjøre en forskjell.

Liverpool - West Ham spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo

Har du innspill til journalisten?
[email protected]