Topplagene fortsetter å snuble

Det er fryktelig tett i Premier League.

26. okt 2020 kl 12.06 Arild Skjæveland

Det har vært mange overraskelser så langt denne sesongen. I helgen som har gått har det kommet nye overraskelser.

Verken Manchester United, Chelsea, Arsenal eller Manchester City klarte å vinne. Både Everton og Aston Villa, som var nummer én og to på tabellen, gikk på tap.

Det at Liverpool gjorde jobben og tok tre poeng, gjorde det til en perfekt runde så langt. Tottenham spiller i kveld, og har en mulighet til å klatre fra 11. plass til femteplass, dersom de får med seg tre poeng borte mot Burnley.

Utenfor topp seks

I skrivende stund ligger Liverpool på andreplass i Premier League, bak Everton på målforskjell. Begge lag har 13 poeng etter seks spilte kamper. Aston Villa er poenget bak, med én kamp til gode.

Det er selvsagt mye på grunn av det som skjedde på Villa Park, men tallene viser at Liverpool har sluppet inn flest mål i Premier League sammen med tabelljumbo Fulham. Begge har 14 baklengsmål hittil.

Faktisk er det kun Liverpool og Leicester blant lagene som klarte en topp 10-plassering forrige sesong, som er inne blant topp seks denne sesongen. Chelsea ligger på niendeplass, Tottenham på 11., Manchester City på 13. og Manchester United på 15. Det skal sies at de to Manchester-klubbene, som Spurs, har en kamp til gode.

At City avga poeng var kanskje den største overraskelsen. West Ham er et av lagene Pep Guardiola har hatt aller best tak på. Før lørdagens kamp hadde de ni strake seire mot London-laget, med 30-3 i målforskjell. I kampen fikk de også sin stjernespiss Sergio Agüero skadet igjen.

Liverpool var bookmakernes favoritt til å vinne ligamesterskapet før Virgil van Dijks skade. Da snudde markedet, og hadde større tro på City. Nå er det tettere. Oddsen på City er 2.50, mens du får 2.75 på Liverpool ifølge Oddschecker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]