– Vi vil savne Virgil, og jeg må gjøre litt av de tingene han vanligvis gjør

Fabinho var en glad mann etter å ha holdt nullen i Amsterdam.

21. okt 2020 kl 23.20 Arild Skjæveland

Borte mot Ajax brukte Liverpool en stopperkombinasjon de så langt ikke har prøvd tidligere. Det var Joe Gomez og midtbanespilleren Fabinho som skulle stoppe Ajax sitt spennende angrep.

Det klarte de – og Liverpool holdt nullen på Johan Cruyff Arena. Mye takket være brasilianeren, som igjen gjorde sakene sine meget bra i en uvant rolle som han skal bli bedre kjent med denne sesongen.

– Vi spiller mot et veldig godt lag. Ajax har mye kvalitet, og prøver å spille god fotball. Vi visste at vi alltid måtte være konsentrert, for de har gode offensive spillere som Tadic og Neres. Det var fint å holde nullen først, og å vinne kampen 1-0 var nok, sa en smørblid Fabinho i intervju med Jan Aage Fjørtoft i Viasat etter kampen.

Brasilianeren imponerte også utenfor banen, med veldig god engelsk.

Må lede som van Dijk

Den engelsken vil han få god bruk for i sesongen som kommer – og han sier selv at han må ta en større lederrolle nå fremover.

– Da jeg fikk vite at Virgil var lenge ute var det et sjokk. Han er den beste forsvarsspilleren i verden. Han er en leder for laget, og i garderoben holder han alltid oppe det gode humøret og den gode atmosfæren. Det vil vi savne.

– Vi må holde det gående, og gjøre vårt beste for å vinne kampene, også for ham. Vi har Thiago, Alisson og Joel – spillere som er skadet nå, men de prøver å komme tilbake så snart som mulig, og vi må prøve å vinne kampene.

Han fortalte videre om hva han tenkte om å spille stopper.

– Taktisk må jeg alltid være klar for de lange ballene, og prøve å organisere laget. Det er ikke enkelt, men jeg må prøve å gjøre litt av det Virgil alltid gjør. Jeg må snakke med laget og prøve å være en leder. Jeg vil gjøre mitt beste og gjør mitt beste, og det var viktig for meg og laget å holde nullen i dag. For selvtilliten.

– Jeg gjør mitt beste, og manageren sier til meg at jeg må snakke mer med laget og prøve å organisere. Noen ganger handler det om andreballer og om å være klar, og for å presse. Jeg prøver å ta den rollen, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]