Fem ting om kampenNesten optimal start på gruppespillet i Champions League, men Alisson må bli frisk om vi skal få ned pulsen

Liverpool fikk med seg alle tre poengene fra Amsterdam.

Rutinert og godt gjennomført!

Før vi skal plukke på tingene som ikke var helt av den standarden vi har vært bortskjemt med fra de siste sesongene – må vi ta oss tid til å skryte av gjennomføringen.

Liverpool vinner borte mot Ajax, og tar umiddelbart grep i gruppe D. Det er ingen som forventer at Midtjylland skal få med seg så mange poeng, og de ble også knust av Atalanta i den første kampen. Sannsynligvis skal styrkeforholdet i gruppen være så stort at det står mellom Ajax, Liverpool og Atalanta om de to plassene i sluttspillet.

Da passer det bra å starte med borteseier mot en av de tøffeste konkurrentene!

Ajax var farlig frempå, traff både stolpen og hadde et forsøk klarert på streken, men en satt likevel med en brukbar følelse om at Liverpool hadde brukbar kontroll, og et ekstra gir inne dersom det skulle trengs.

Så fikk en bruk for flere bytter

Storklubbene i Premier League, og spesielt Jürgen Klopp, har vært rasende etter at forslaget om å innføre fem bytter i ligaen ble nedstemt.

I de andre europeiske ligaene kan en bruke fem bytter denne sesongene, og det kan en også i Champions League. Her fikk Liverpool benyttet seg av det!

Først kom Jordan Henderson inn for Curtis Jones til pause – og så gjorde han et trippebytte før timen var spilt, og byttet ut hele angrepet. Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino ble erstattet av Diogo Jota, Xherdan Shaqiri og Takumi Minamino. På overtid kom også unggutten Rhys Williams inn for James Milner.

Det er klart det er en stor nedgradering, når alle førstevalgene skal ut samtidig… Men nå kommer kampene så tett, at en ikke har så mye annet valg enn å bruke hele troppen. «Andrerekka» har heldigvis mye kvalitet – og blir nok tre spillere vi får se mye av denne høsten.

Spesielt Jota var meget imponerende, og skaper så mye på egenhånd. Han er bare uheldig som ikke får uttelling.

Så får vi håpe den isposen på Sadio Mané sitt lår ikke var for noe mer alvorlig!

SPILTE EN TIME: Sadio Mané spilte en time mot Ajax.

SPILTE EN TIME: Sadio Mané spilte en time mot Ajax.

Uten Virgil og Alisson – men kun én av erstatterne sprer utrygghet

Adrián skal ha for den gode redningen han gjorde da Ajax forsøkte å spille seg helt gjennom og i mål. Sånn, da er det ute av veien. Og kanskje er det veldig urettferdig å trekke det frem etter å ha holdt nullen i en tøff bortekamp i Europa – men hva er det han holder på med? 

Først kommer han helt unødvendig ut og takler Joe Gomez som har full kontroll, allerede før to minutter er spilt. Deretter venter og venter og venter han, før han klarerer rett i Dusan Tadic, og er heldig med at ballen ikke går i mål. Akkurat den typen mål etter slike feil har han sluppet inn før – nå er det på tide å legge det av seg.

Ellers sprer han så mye usikkerhet med så mye av det han foretar seg, og du aner ikke hva han skal finne på. Alisson må bli frisk, fort som bare det dersom vi skal få ned pulsen.

Men skal vi ta det positive, så er det Fabinho som kommer inn på midtstopperplass som erstatter for Virgil van Dijk – og er helt sjef. En ny strålende kamp som høyre stopper, med flere viktige inngripener. Den viktigste da han får kastet seg inn og klarert på streken etter at Tadic har lobbet ballen over Adrian.

Milner ser ut som han er 34…

Det er kanskje litt urettferdig å trekke frem James Milner, men dagens evigunge kaptein har dessverre spilt et par kamper denne sesongen der han ser ut som han virkelig er 34 år.

Sist var det på venstrebacken, i en posisjon han trives dårlig i. Denne gang var det på midtbanen sammen med Gini Wijnaldum og Champions League-debutant Curtis Jones.

Milner var hele tiden på etterskudd, og du kunne se at det rett og slett gikk litt for fort for ham. Han fikk også et gult kort av den grunn, og måtte passe seg. En skal aldri avskrive James Milner – men nå ser han virkelig ut som en 34-åring… Det var faktisk litt overraskende at det var Jones, og ikke Milner, som gikk av banen da Jordan Henderson kom inn til pause.

Det skal sies at han spilte seg opp etter pause, selv om han fortsatt var på etterskudd ved enkelte anledninger. Kkanskje er det bare mangel på kamptrening.

PÅ ETTERSKUDD: James Milner var ofte på etterskudd.

PÅ ETTERSKUDD: James Milner var ofte på etterskudd.

Den gode statistikken mot nederlandsk motstand fortsetter

Liverpool har ikke møtt Ajax siden 1966, og det er smått utrolig for to lag med 10 Champions League-pokaler til sammen i troféhyllene. Den gang var det Johan Cruyff som styrte showet, og Ajax vant 5-1 i skodden. Det ble 7-3 sammenlagt da Liverpool ble slått ut…

Siden den gang har Liverpool spilt 14 kamper mot lag mot Nederland i europacupene, og det har gått veldig bra. Etter dagens kamp, den tøffeste eller nest tøffeste på papiret i hele gruppespillet, står de helrøde med ni seire og fem uavgjorte mot motstand fra Holland.

Ikke verst…