Har tatt sitt siste farvel med Melwood

Etter over 70 år på treningsanlegget tok Liverpool FC tirsdag sitt siste farvel med Melwood.

10. nov 2020 kl 12.53 Jens Bessesen

Liverpool FC melder på sine offisielle nettsider at de nå har tatt et fint farevell med Melwood og levert anlegget over til de nye eierne, eiendomsselskapet Torus. 

Torus har planer om å bygge nye boliger på området. De står bak 40.000 boliger i Nord-Vest-England.

Slutt etter 70 år

Etter over 70 år er det altså slutt for Liverpool på det kjente treningsanlegget, som ble rustet opp i regi av Bill Shankly på 1950-tallet. 

Liverpool har stadig gjort oppgraderinger på anlegget, men flytter nå inn i høymoderne AXA Training Centre i Kirkby, der også akademiet holder til. 

– Når den kjente porten lukkes for siste gang, vil det bety slutten på en æra for klubben. Det er over to år siden vi startet på denne reisen, og vi vil takke alle som har vært involvert, og spesielt innbyggerne i West Derby for tålmodigheten, sier daglig leder i Liverpool FC, Andy Hughes. 

– Det er med tungt hjerte vi tar et kjærlig farvel med Melwood, vårt treningsanlegg de siste 70 årene. Det vil alltid bli husket i klubbens rike historie, sier han før han beskriver det nye treningsanlegget på Kirkby som verdensklasse. 

Legende sier farvel

Ian Callaghan, mannen som står med flest kamper i klubbens historie, uttalte seg også i forbindelse med avskjeden.

– Det bringer fram så gode minner for alle tidligere spillere som har gått gjennom dørene, men også for fansen. Dette er en dag med blandede følelser for klubben, og vi vil alltid se tilbake på Melwood med kjærlighet og respekt, sier han. 

Chris Bowen i Torus Development sier det nå blant annet skal bygges hjem for eldre, og hjem for de som skal komme seg inn på boligmarkedet. De vil straks komme med mer detaljer om hva de planlegger. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]