Hevder pay-per-view blir skrotet

Elendige seertall og boikott fra fansen fører trolig til at Premier League igjen vil la tv-selskapene vise alle kampene, så lenge tribunen er tomme.

5. nov 2020 kl 16.41 Jens Bessesen

Supportere har rast mot Premier League-klubbenes innføring av såkalt pay-per-view, der man må ut med 14,95 pund per kamp som ikke blir vist på tv i England. Ordningen har møtt massiv motstand, og en rekke supportergrupper, deriblant Liverpools Spirit of Shankly, valgte i stedet å donere penger til food banks. 

Også klubber i ligaen og den engelske regjeringen har kritisert ordningen i en tid der mange menneskers økonomi er stram. 

The Athletic skriver at det nå ligger an til at ordningen blir skrotet etter kommende helgs serierunde. Premier League-klubbene diskuterte pay-per-view på et møte onsdag, og selv om de ikke kom fram til et vedtak ligger det ifølge The Athletic an til å forsvinne. 

Elendige seertall

En ny vurdering skal bli tatt i januar, men det skal være lite trolig at ordningen blir gjeninnført så lenge tribunene er stengt. 

I England vil kampene i stedet bli fordelt til rettighetshaverne Sky Sports, BT Sports og Amazon Prime Video. I Norge ligger dermed TV 2 an til fortsatt å kunne vise samtlige kamper. 

Ifølge The Athletic ble de første ni pay-per-view-kampene kun sett av 39.000 seere i snitt. 

Utover pay-per-view diskuterte Premier League-klubbene onsdag omfanget av en ny lockdown i England, tilgang til spillere fra utlandet etter brexit og en mulig krisepakke til English Football League. De skal imidlertid ikke ha kommet fram til noen vedtak, melder The Athletic. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]