– I hele min tid i klubben har vi alle ønsket å være samlet på ett og samme treningsanlegg

Sportsdirektør Michael Edwards har virkelig sett frem til denne dagen. Dagen da akademilagene og førstelaget fikk tilhold på samme treningsanlegg.

17. nov 2020 kl 17.39 Einar Kvande

– Så lenge jeg har vært i Liverpool har vi alle hatt et ønske om å være samlet på det samme treningsanlegget. Nå er vi så heldige at vi har fått viljen vår, slår sportsdirektør Michael Edwards fast til Liverpoolfc.com.

– Nå har vi fått moderne fasiliteter i verdensklasse for våre spillere og vår stab, legger han til.

– Melwood var et flott sted, som vi har mange gode minner fra, men vi trengte mer areal, for at både spillere og stab kunne utføre jobben sin. 

På nye AXA Training Centre har spillerne tre hele baner å boltre seg på. Det er et eget område for keepertrening, og et eget område for oppvarming. Innendørsfasilitetene er ikke noe dårligere, med to styrektreningsrom, en sportshall, svømmebasseng, samt fasiliteter for hydroterapi og rehabiltering. Red Bull Salzburg sitt akademi har vært en mal for Liverpool i arbeidet med det nye treningsanlegget.

En ny æra

Jürgen Klopp, hans stab og hans spillere tok fatt på en ny æra da de flyttet inn på det nye treningssenteret i dag. 

– Logistikken i anlegget var viktig for meg. Det at spillerne kan gå opp trappen og gå forbi kontorene til oss i staben, inkludert Jürgen og meg, er viktig, ikke minst for samholdet, sier Edwards. 

Det nye treningsanlegget er delt i to, med en del for akademilagene og en annen del for førstelaget, men nå kan akademispillerne fysisk se hvor målet deres ligger. 

– Du har ikke nådd målet ditt når du kommer til den nye bygningen. Du er nær, men du må fortjene å trene med førstelaget, forklarer Edwards.

– Det vanskeligste steget gjenstår, men du vil alltid få muligheten dersom du jobber hardt nok. Denne klubben vil alltid se til akademiet for å finne løsninger. Jürgen kan nå stå på balkongen og se U23-laget og U18-laget trene, eller han kan gå å se en kamp eller treningsøkt med disse lagene, noe som kan føre til at unge spillere kommer på radaren hans tidligere enn de ellers ville ha gjort.

– Jeg tror dette er et stolt øyeblikk for mange i staben. Mange har jobbet med dette prosjektet, og jeg håper at denne bygningen vil tjene klubben de neste 50 årene og kanskje enda lenger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]