Spurs slo Manchester City, og klatret til topps i Premier League

City har kun vunnet tre av åtte ligakamper denne sesongen.

21. nov 2020 kl 20.23Arild Skjæveland

Tottenham har fått en meget god start på årets sesong, og klatret til topps på tabellen da de slo Pep Guardiolas Manchester City 2-0 på Tottenham Hotspur Stadium lørdag kveld.

Det var Guardiolas første kamp etter at han signerte den nye 2,5-årskontrakten med de lyseblå.

José Mourinhos lag tok ledelsen ved Hueng-min Son, etter et flott forarbeid av Tanguy Ndombele. City følte at ting gikk imot dem før pause, da Aymerick Laporte fikk annullert et mål for at Gabriel Jesus handset i trekket før. Akkurat slikt har vi sett før, i møtene mellom disse to lagene.

Innbytter Giovani Lo Celso la på til 2-0 etter pause.

Resultatet gjør at Tottenham klatrer til topps i Premier League, med 20 poeng etter ni serierunder. Liverpool kan komme opp på like mange poeng dersom de slår Leicester City søndag kveld, men har en mye svakere målforskjell enn Spurs. Leicester vil ta tabelltoppen dersom de skulle vinne på Anfield – men det vil vi helst ikke tenke på og snakke om!

Manchester City ligger på 10. plass på tabellen, og har kun tatt 12 poeng på åtte serierunder. De har kun vunnet tre kamper så langt, og har slitt med å score mål. Det har kun blitt 10 scoringer så langt – under halvparten av Spurs og Chelsea. Liverpool har en luke på fem poeng ned til Kevin de Bruyne og co, med like mange kamper spilt.

Spurs kommer til Anfield 16. desember. Før den tid skal Liverpool møte Leicester, Brighton, Wolverhampton og Fulham i Premier League.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]