TV-sjefer rasende på Klopp

TV-selskapene vil be Premier League ta en prat med Jürgen Klopp etter tyskerens utspill de siste ukene.

30. nov 2020 kl 08.37Jens Bessesen

For andre helg på rad gikk Jürgen Klopp hardt ut mot tv-selskapene for måten de bidrar til større skaderisiko for spillerne. Lørdag var det BT Sport som fikk unngjelde, og Klopp gratulerte dem da James Milner ble skadet.

Klopps angrep har ikke blitt tatt godt imot av sjefene i BT Sport og Sky. Ifølge The Times er det lite sannsynlig at de vil ta del i krangelen selv, men de mener Klopp ydmyker selskapene og håper Premier League vil gripe inn.

Overfor avisen vil ikke Premier League si om de kommer til å gjøre noe, eller om Klopp kan få en straff for sine kommentarer. 

Kun Chelsea har flere

Tallene viser at Klopp har et poeng når han mener Liverpool blir hardt staffet når det kommer til tidligkamp på lørdag. Sky Sports har førstevalg til 17.30-kampen søndag, mens BT Sport får andrevalg til 13.30-kampen lørdag, skriver The Times.

Klubbene har ingenting de skulle ha sagt når det kommer til hvem som skal spille når. I så fall må de stemme over en ny struktur når tv-rettighetene igjen skal ut for salg. BT Sport har betalt 880 millioner pund for å kunne vise 96 tidligkamper fordelt på tre sesonger.

Kamptidspunktet er viktig for å nå seere i blant annet Asia, og der har Liverpool en stor fanskare. Derfor blir de røde også valgt ofte av BT. Kun Chelsea (7) har hatt flere tidligkamper på lørdag siden starten av forrige sesong. Liverpool står med 6.

Det var kun 63 timer mellom sluttsignalet i Atalanta-kampen og avspark i Brighton. Ifølge en sportsviter The Times har snakket med, kan man trenge opp mot 120 timer for å restituere etter en kamp.

TV-selskapene har forsvart seg med at klubbene har signert avtalene og at Klopp derfor burde ta opp saken med sine sjefer. Men Klopp mener man burde gjort unntak fra kontraktene i en sesong som er mer tettpakket som følge av pandemien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]