– Har til gode å se noen positive følger av Brexit

Jürgen Klopp er ingen fan av de nye overgangsreglene som innføres når britene forlater EU for godt ved nyttår.

5. des 2020 kl 23.43Jens Bessesen

Jürgen Klopp har lenge vært kritisk til Brexit, og nå kommer også fotballen til å merke konsekvensene av britenes EU-farvel. Det blir blant annet forbudt å hente U18-spillere fra utlandet, mens nytt poengsystem for krav gjør det vanskeligere å hente både spillere og trenere fra utlandet.

Liverpool-manageren sier sportsdirektør Michael Edwards har vært med i møter for å forsøke å påvirke reglene i riktig retning.

– Uten de samtalene ville det vært verre. Jeg venter fortsatt på å høre om den første fordelen ved Brexit. Hva er det egentlig som blir bedre? Det er ikke min jobb å bedømme, men som en interessert person har jeg fortsatt til gode å se noen positive følger av Brexit. Kanskje jeg ikke leste om det fordi jeg er for opptatt av fotball, men jeg kan ikke huske å ha sett noe, sier tyskeren ifølge The Guardian.

Fungerer fra før

Bakgrunnen for regelendringen er at FA ønsker å verne om engelske talenter, og sørge for at de får en sjanse i klubbene. På sikt mener de det vil gi et bedre landslag.

– Folk fra FA vil sørge for at klubber ikke henter for mange utlendinger fordi de er redde for at engelske talenter ikke vil slå gjennom. Men hvis du ser på Englands aldersbestemte landslag nå, er de helt i toppen i nesten alle aldersgrupper, og det er med reglene vi har hatt, sier Klopp.

Han mener impulser fra utlandet heller kan styrke talentene i England. 

– De har hatt mange gode spillere rundt seg. Det hjelper. Vi kan ikke skape flere talenter ved å nekte andre talenter. Men det er ikke opp til meg. Det er bare et mindre problem vi alle vil merke når Brexit skjer, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]