Stortalentet har fått spille med forbildene - dette sier han om dem

Rhys Williams sier han kan lære mye av alle sine midtstopperpartnere.

27. des 2020 kl 08.42Jens Bessesen

19 år gamle Rhys Williams har virkelig imponert denne sesongen, og han har fått prøve seg ved siden av de andre etablerte midtstopperne i klubben. 

I den forbindelse har han i et intervju med liverpoolfc.com kommet med beskrivelser av sine stopperkolleger, og sagt litt om hva han kan lære av dem.

Et forbilde

Williams fikk sin Liverpool-debut side om side med Virgil van Dijk i ligacupen, og fikk igjen starte sammen med forbildet i kampen mot Arsenal. 

– Han er en spiller jeg har sett og beundret siden han kom til klubben. Jeg ser hvorfor han blir kalt den beste forsvarsspilleren i verden, fordi han får alt til å virke enkelt, i tillegg til at han hjelper alle rundt seg med sin stemme og instruksjoner. Det var et privilegium å spille sammen med ham, og forhåpentligvis kan jeg gjøre det i fremtiden, sier han.

– Måten han går inn og bryter pasninger er med perfekt timing. Hvis han møter en rask spiller vet han at han må falle av, og hvis det ikke er press på ballen faller han av. Han kontrollerer forsvarslinja og styrer den for alle. Det er noe jeg vil bli flink til selv, sier Williams. 

Rask og sterk

Han skryter også av hvordan Joe Gomez er som leder, men på en annen måte enn van Dijk. 

– Han er god med ballen og har fantastiske fysiske egenskaper. Han kan nærmest skremme spillere bort, noe som gjør det til en enklere jobb. Han har et pasningsspill jeg vil lære av og har stor fart. Jeg liker å spille ved siden av Joe. Han er ung i tillegg, så han lærer hver kamp, men erfaringen han har i så ung alder hjelper meg også, sier Williams. 

– Han er bare 23, og alt han har oppnådd sier mye. Han har jobbet hardt og fått noen skader, men å ha gjort det han har gjort i så ung alder sier mye, mener Williams. 

Trussel på corner og sterk takler

Han beskriver Joel Matip som en spiller som bruker stemmen godt under kampene, og at han likner på van Dijk i pasningsspillet. 

– Han er en trussel på corner, ikke mange slår ham i lufta. Jeg har prøvd å bli bedre selv på å posisjonere meg i boksen. Jeg liker å spille ved siden av ham, og det hjelper at han snakker så mye, sier han. 

Fabinho snakker ikke like mye som resten, ifølge Williams. Men unggutten prøver å lære av taklingsegenskapene og måten han bryter pasninger på. 

– Han skal ha skryt for måten han har gått fra sentral midtbane til midtstopper, sier Williams. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]