Alexander-Arnold forteller om Klopps lederstil

Høyrebacken er godt fornøyd med sin tyske sjef.

8. feb 2020 kl 12.44 Kenneth Baraas

Trent Alexander-Arnold har blomstret under Jürgen Klopps ledelse, og scouseren har utviklet seg til å bli en av verdens beste høyrebacker i en alder av 21 år.

Liverpool er inne i en sesong og form som nesten ikke er til å tro, og forsvarsspilleren gir mye av æren til sin manager - naturlig nok.

– Han gir oss masse frihet, så det blir opp til hver enkelt spiller å bruke sine styrker på ulike måter innad i det systemet som vi bruker. Jeg mener det er viktig at laget kjøper den ideen, og manageren vet åpenbart hva som må til for å vinne kampene, sier Alexander-Arnold, ifølge Liverpoolfc.com

– Slik har han (Klopp) vært hele tiden mens han har vært her. Han har endret klubben på en fantastisk måte, og forhåpentligvis vil det komme enda mer suksess med han som manager. 

– Du kan se det på sidelinja og i intervjuene før og etter kamp, han er så lidenskapelig når det kommer til fotball og det å vinne. Vi ser det hver eneste dag på trening, og det er viktig for oss at han gir oss disse signalene. 

– Han hjelper oss ikke bare til å vinne, men han gir oss også mentaliteten til å overvinne ulike utfordringer og situasjoner i kampene. 

Lang vei å gå

Det verserer mange teorier og regnestykker på når Liverpool kan vinne ligaen, men Alexander-Arnold påpeker at jobben er langt fra gjort, og at det er noe Klopp forteller til spillerne om og om igjen. 

– Det er slik vi må tenke, og det er slik det må være. Det er beskjeden som manageren sier til oss hver eneste dag: ingenting er over enda, det er fortsatt en lang vei å gå. 

– Vi er bare litt over halvveis i sesongen, så det er viktig for oss å holde fokuset og bevare den samme mentaliteten. Det har fungert godt hittil, så ingenting burde endre seg, avslutter høyrebacken. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]