– Dette er noe jeg vil huske resten av livet

Curtis Jones skrev historie og oppfylte drømmer på tirsdag kveld.

6. feb 2020 kl 00.39 Torbjørn Flatin

Tidenes yngste kaptein for Liverpool, tygg litt på den. Spesielt når du er fra Toxteth, et belastet område litt sør for Liverpool sentrum og hvor Robbie Fowler også vokste opp.

Nå er Curtis Jones den siste scouser som har båret armbindet for de røde, og gjort det i en yngre alder enn forbildet Fowler og også andre lokale helter som Steve Gerrard og Jamie Carragher.

En stor ære

– Det var drømmen som ble virkelighet og det tror jeg ville vært tilfellet for enhver lokal gutt, sier Curtis Jones til Mirror.

– Det å kunne gjøre det så ung er en stor ære. Dette er noe jeg vil huske resten av livet.

Stor selvtillit

Jones har vært helt på Anfield tidligere denne sesongen, da han gikk fram for å ta det siste og avgjørende straffesparket foran The Kop som sendte Arsenal ut av ligacupen. Selvtillit er noe som ikke synes å være et problem for den energiske midtbanespilleren.

– Uansett om jeg hadde vært kaptein eller ikke, jeg ville alltid prøve å gå foran i en slik kamp. De andre gutta ser at jeg er hos førstelagsspillerne hver dag, slik at det er bare rett og riktig at jeg går i bresjen.

– Resten av staben var glimrende foran kampen. James Milner kom inn og snakket, slik at gutta hadde troen da de gikk ut.

Får sjansen av Klopp

Nåløyet er trangt i en klubb som Liverpool, men ikke minst denne sesongen har vist at med Jürgen Klopp som manager vil unggutter få en sjanse på Anfield.

– Spillere som ser det hele utenfra vil kanskje si at Liverpool er et vanskelig lag å spille seg inn på, når en ser på de spillerne de har i alle posisjoner, undrer Curtis Jones.

– Alle kan imidlertid se at sjefen ønsker å gi unge spillere sjansen og at han har tro på dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]