Neco Williams har en mulighet til EM-plass

Mot landslagsuttak for Neco Williams.

12. feb 2020 kl 19.35 Arild Skjæveland

I mars skal Wales møte Østerrike og USA, i det som er del av oppkjøringen til sommerens fotball-EM. 

Etter å ha imponert for Liverpool i cupene denne sesongen, har Neco Williams nå en mulighet til å få ta del i mesterskapet.

Nå ligger det til rette for at han får prøvd seg i den kommende landslagspausen.

– Jeg er ikke redd for å bruke unge spillere. Når spillere slår gjennom, og har en avgjørelse de må ta, vil de kunne se det, sier landslagssjef Ryan Giggs til BBC

England skal også ha vist interesse for 18-åringen, som har spilt aldersbestemt fotball for Wales.

– Det betyr ikke noe om de er 35 eller 17 år gamle. Det betyr ikke noe for meg. Noen ganger kan erfaring hjelpe, men begeistringen til unge spillere er viktig, og det har vi sett.

– Neco har kommet gjennom det walisiske systemet. Det er ikke alltid slik det skjer, men ideelt sett er det det du ønsker at skal skje. Du er alltid bekymret når andre land kommer inn og blir en mulighet.

– Neco har gjort det veldig bra

Giggs bekrefter at Williams er en spiller de vurderer å ta med.

– U21-sjef Paul Bodin, U19-sjef Rob Edwards og Wales-trener Robert Page har alle jobbet med ham, og han har likt å spille for Wales.

– Vi ser på Neco fordi han spiller for et strålende lag for øyeblikket, og har gjort det veldig bra når han har fått sjansen. Når en spiller får noen kamper for en så stor klubb som Liverpool, så blir han fort synlig i offentligheten.

– Han er en fantastisk spiller, som fortsatt er ung og lærer - men energien og kvaliteten han har vist når han har fått sjansen med førstelaget har vært veldig bra, og er veldig spennende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]