Carragher og Neville kåret tidenes beste engelske klubblag:Uncle Bob til topps da Liverpool tok både første- og tredjeplassen!

Hva er tidenes beste engelske klubblag? Det kan debatteres i det vide og det brede. Jamie Carragher og Gary Neville gjorde nettopp det på Monday Night Football.

25. feb 2020 kl 15.31 Einar Kvande

I en uhøytidelig kåring av Englands beste klubblag gjennom tidene kom Gary Neville og Jamie Carragher til at Liverpool-laget ledet av Bob Paisley i perioden 1975/76-1977/78 er det ypperste som engelsk fotball kan vise til noensinne.

– Jeg har alltid følt at dette laget ikke har blitt satt nok pris på sammenlignet med Liverpools lag på begynnelsen av 80-tallet. Men dette laget vant Europacupen to år på rad, og de vant også UEFA-cupen, så tre europeiske trofeer på tre sesonger er utrolig spesielt, konkluderte Carragher da vinneren ble kåret.

Liverpools lag fra begynnelsen av 80-tallet, 1981/82-1983/84 for å være helt konkret, tok en delt tredjeplass i kåringen. En plass de delte med Manchester United-utgaven fra 1998/99-2000/01.

– Mange Liverpool-fans vil hevde at dette er det beste laget gjennom tidene. Mange vil gå for dette laget på grunn av spillere som Kenny Dalglish, Graeme Souness og Alan Hansen, uttalte Carra.

– Dette laget inneholdt noen av de største spillerne i Liverpools historie. Laget fremstod nesten som en maskin. De vant ligaen i tre sesonger på rad, og det er ikke enkelt. 

Manchester Uniteds lag fra 2006/07-2008/09 tok andreplassen i kåringen. Alex Fergusons mannskap vant Premier League tre ganger, Champions League, ligacupen og klubb-VM.

Hva så med dagens Liverpool-mannskap?

– Akkurat nå kan man argumentere for at både Liverpool og Manchester City er på randen av storhet. Dersom dagens Liverpool-lag spiller seg frem til sin tredje Champions League-finale på rad, vil det være utrolig. Dersom de skulle klare The Treble dennne sesongen, da vil det være en større prestasjon enn det Manchester United gjorde i 1999, da du kan inkludere fjorårets Champions League-triumf, mener Carragher.

– Manchester City er blitt kritisert for å ligge så langt bak Liverpool denne sesongen, men kan likevel overgå Liverpool ved å vinne Champions League, ettersom de allerede har vunnet ligaen to ganger. Det City har gjort under Guardiola er skremmende. De er det eneste laget som har vunnet det hjemlige The Treble, og kan fortsatt vinne Champions League i denne æraen.

– Dersom Liverpool vinner to Champions League-finaler og Premier League, eller dersom Pep Guardiola vinner Champions League i tillegg til ligaen to ganger, vil begge være der oppe blant de beste lagene gjennom tidene, konkluderer Gary Neville.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]