The Athletic:Spillerne kommer ikke tilbake i full trening denne måneden

Flere spillere har dratt hjem.

5. apr 2020 kl 13.09 Arild Skjæveland

Premier League-sesongen er utsatt på ubestemt tid. Etter fredagens møte ble det ikke satt noen konkret dato med mål om oppstart igjen, slik det ble gjort på de to tidligere møtene.

Fra forrige møte, var helgen 2. og 3. mai pekt ut som en mulig helg for å få fotballen i gang igjen, men det er nå utelukket. Spillerne kommer heller ikke til å være tilbake i trening i april, ifølge David Ornstein i The Athletic

Journalisten som blir sett på som en av de med mest tyngde i England, rapportere at flere spillere i Premier League-klubber har leid privatfly og dratt hjem til sine hjemland mens den kommersielle flytrafikken stort sett står stille. Flere spillere bruker pausen som at det er deres avbrekk og ferie i kalenderåret 2020, skriver Ornstein. 

Må vente på grønt lys fra myndighetene

Ingen vet når Premier League vil starte opp igjen, og det vil kun skje når det er trygt og forsvarlig. Det har til og med vært snakk om at sesongen kan spilles helt til oktober - og det er enighet mellom klubbene om at den må fullføres.

I pressemeldingen på fredag skriver Premier League at de kun vil starte opp igjen når de har full støtte fra myndighetene, og når rådene fra folkehelsen tillater det.

Med ingen treninger før tidligst i mai måned, kan en tidligst se for seg en oppstart i juni, men også det virker å være optimistisk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]