Premier League med advarsel til spillerne:Dette må unngås!

Premier League vil i morgen forklare Premier League-kapteinene at det blir en rekke kulturendringer i engelsk fotball fra nå av.

12. mai 2020 kl 22.21 Einar Kvande

Premier League vil fortelle spillerne at de risikerer at det ikke blir fotball igjen før til neste år om ligaen ikke starter igjen nå. Spillerne vil bli forklart at fremtiden til ligaen og klubbene står på spill dersom ligaens planer ikke blir akseptert, melder Jason Burt i Telegraph.

Toppsjefene i Premier League vil fortelle spillerne hvorfor det er så viktig at ligaen fortsetter i juni. Ligaen vil også svare på spørsmål rundt noen bekymringer som spillerne har når det gjelder smittespredning ute på banen, og vil blant annet vise til undersøkelsen som er blitt foretatt av universitetet i Aarhus.

Premier League vil først holde et morgenmøte med klubbkapteinene og noen av ligaens mest erfarne spillere onsdag morgen, før det blir et ettermiddagsmøte med de 20 managerne. Blant annet vil spillere og managere bli fortalt om den nye hverdagen deres, som de må akseptere dersom fotballen skal fortsette. Dette vil innebære både endringer i måten det trenes og spilles fotball på.

Telegraph skriver at spillerne blir fortalt at de kan gjøre noen små endringer i spillet sitt som vil bidra til minimere risikoen for å bli smittet. Blant annet ved å vende ansiktet bort fra motspilleren når det takles eller når de reiser seg etter en takling. Generelt blir det oppfordret til å unngå ansikt-til-ansikt-situasjoner så sant det er mulig.

Spillerne blir også minnet om at de skal gjennom et ekstremt strengt test-regime, så det er kun spillere som har testet negativt som får spille. Noen spillere er ikke komfortable med at man på andre arbeidsplasser ikke får like god beskyttelse som dem. Premier League vil argumentere med at de kan sette en ny standard for arbeidslivet i Storbritannia.

Vil få vite hva som skjer om noen tester positivt

Premier League vil utvilsomt få spørsmål om hva som vil skje dersom en spiller tester positivt. Dette vil bli håndtert etter en grundig protokoll som blir forklart onsdag, melder Telegraph.

Det er tre steg som gjenstår før Premier League kan starte igjen i midten av juni, og man må ta et av disse stegene om gangen. 

Dersom spillerne aksepterer endringene vil de begynne å trene i neste uke, i henhold til nye retningslijnene for trening.

Spillerne vil bli fortalt at de ikke vil bli tvunget til å begynne å trene igjen, men de vil måtte skrive under på at de har forstått tiltakene som iverksettes, mens klubbene skal vurdere helsen til spillerne sine på fredag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]