Finaletapene hjalp Liverpool til suksess

Tidligere burvokter Simon Mignolet tror Klopps finalenederlag var med på å drive frem dagens suksess.

31. mai 2020 kl 08.38 Øystein Tronstad

Det er i den siste episoden av LFCTV sin serie «Legends in Lockdown» at Mignolet forteller om 2018/2019-ssongen hvor han var reservekeeper bak Alisson. I Premier League ble det andreplass, to poeng bak Manchester City. Hjemme på Anfield vant Jürgen Klopps menn 17 og spilte to uavgjorte, ingen tap.


– Vi vant hver kamp på hjemmebane og vi var tøffe å slå. Vi slapp inn lite mål og var veldig stabile. Men jeg tror at hvis du vinner noe så får du en selvtillit som får deg til å ville bli uslåelig, og se fremover mot den neste medaljen du kan vinne.


Sesongen kulminerte 1. juni med seier i Champions League-finalen mot Tottenham. Laget brøt også Klopps tunge finalestatistikk med seks tap på rad (tre med Borussia Dortmund og tre med Liverpool).

– Jeg tror at det å tape Europa League-finalen og så Champions League-finalen hjalp, fordi det er ikke lett å håndtere men du lærer mye på veien også, sier Mignolet om 1-3 mot både Sevilla i 2016 og Real Madrid i 2018.

– Det forbereder deg for den neste finalen du skal spille, og i fjor tror jeg at vi nøt godt av det mot Tottenham. Laget har modnet og håndterer både nedturer og suksess.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]