Hele Spurs-troppen testet negativt for korona

Harry Kane uttaler seg nå i langt mer positive ordelag om å fullføre sesongen enn han gjorde tidligere, og mener at Liverpool fortjener å løfte ligatrofeet.

15. mai 2020 kl 12.24 Einar Kvande

Harry Kane mener å spille fotball uten fans på tribunene er blitt et nødvendig onde for å fullføre Premier League-sesongen. Mirror avslører at Tottenham-spissen, alle hans lagkamerater og hele staben til Spurs er blitt koronatestet, og ingen var smittet av viruset.

Tottenham var en av de første klubbene til å åpne treningsfeltet sitt igjen, slik at spillerne kunne trene enkeltvis. Kane sier at han nå er klar til å følge rådene for å få trene i små grupper igjen i løpet av de kommende ukene.

– Etter at landet ble stengt har vi kjørt økter via internett nesten hver dag, uttalte Kane til ITV's Good Morning Britain.

– Vi begynte å bruke treningsfeltet igjen for en ukes tid siden, for å trene en og en, så vi sørget fortsatt for at det var god avstand mellom oss.

– Vi ble testet for koronaviruset på mandag, og alle spillerne og alle i staben testet negativt.

– Klubben snakker nå med Premier League, og vi håper å kunne starte med trening i små grupper bestående av 4-5 spillere i løpet av de neste par ukene, samtidig som vi testes jevnlig. Vi ønsker å se hva som blir Premier Leagues plan til slutt, og så tar vi det derfra.

– Selv begynner jeg gladelig å trene i små grupper igjen om vi får tillatelse til det, for å komme tilbake til det normale så raskt som mulig. Jeg antar alle spillere er ulike og har sitt eget syn på dette.

– Liverpool fortjener tittelen

Harry Kane har tidligere uttalt seg negativt til å fullføre sesongen, og mente da at sesongen burde annulleres helt. Nå virker det som Tottenham-spissen har fått et annet syn på akkurat den saken.

– Det blir veldig uvant å spille uten fans på tribunene. Liverpool fortjener tittelen, men å løfte pokalen uten deres egne fans tilstede vil være en veldig merkelig situasjon, slår Spurs-spissen fast.

– Vi har ikke opplevd noe slikt som dette tidligere i min levetid, så det er vanskelig å vite hva som er det riktige å gjøre. Fansen er en stor del av fotballen. De gjør fotballen til det den er, så det vil bli veldig merkelig å spille uten dem.

– Jeg har gjort det før med England, og det er ikke det samme. Men dersom vi ønsker å fullføre sesongen er vi tvunget til å gjøre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]