Satt oppe i natt for å se videoer: Tennis-stjernen feirer ligagullet

Britenes #2 la ikke skjul på hvor fotball-hjertet hans ligger og brukte nattetimene til å se videoer, selv om han hadde kamp dagen etter.

26. jun 2020 kl 19.15 Øystein Tronstad

Kyle Edmund er for tiden i London og i dag møtte han Liam Broady i turneringen «Schroders Battle of the Brits» som spilles på National Tennis Centre. 

Veldedighetsturneringen spilles for å samle inn penger til National Health Service.

– Jeg var oppe sent og så på fotball i går og jeg var så i ekstase. Kom meg ikke i seng før 03:00 på natten da jeg så alle videoene, sier Edmund som benyttet anledningen til å dekorere benken sin med noen røde «støttespillere».

RØD: Tennis-profilen hadde blant annet Liverpool-sengesett da han var liten.

RØD: Tennis-profilen hadde blant annet Liverpool-sengesett da han var liten.

– Men jeg måtte prøve å konsentrere meg, huske at det er tennis-spiller jeg er. Jeg var litt trøtt i morges men det føltes bra. Jeg spilte balansert tennis og gjorde det jeg måtte, sier 25-åringen som vant sin kamp i strake sett.

Før Champions League-møtet med Roma i 2018 ble Edmund spurt om fotball-laget han støttet og svarte:

– Fra jeg var ganske ung så elsket jeg drakta, supporterne, atmosfæren. Jeg hadde Liverpool-sengesett, gardiner, alt mulig. Jeg ville se dem så ofte jeg kunne.

Favorittspilleren hans gjennom tidene er Stevie G.

– Det må være Gerrard for alt han har gjort for klubben og Salah som har hatt en utrolig sesong. Men jeg liker virkelig Roberto Firmino. Hans arbeidsmoral er bra, han er en virkelig intelligent spiller og jeg liker feiringene hans når han scorer.

På tennisbanen er Edmund kjent for å være briten som er best rangert på herresiden når Andy Murray har slitt med skader. For øyeblikket er kun Daniel Evans bedre rangert av britene. Edmunds bestenotering er en 14.-plass fra 2018.

DAVIS CUP-MESTRE: På laget var James Ward, Kyle Edmund, Andy Murray, Jamie Murray, Dom Inglot og kaptein Leon Smith.

DAVIS CUP-MESTRE: På laget var James Ward, Kyle Edmund, Andy Murray, Jamie Murray, Dom Inglot og kaptein Leon Smith.

Edmund har oppnådd flere god resultater som semifinale i Autralian Open, tredje runde i Wimbledon og French Open, fjerde runde i US Open og andre runde i OL.

I 2015 var han med på laget som vant Davis Cup for Storbritannia for første gang siden 1936.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]