Ser likheter med Michael Jordans dynasti i Chicago Bulls:Trent om den store endringen som skjedde med Liverpool-spillernes mentalitet forrige sesong

Trent mener flere av Liverpools spillere har lignende vinnerviljer som basketlegenden Michael Jordan.

20. jun 2020 kl 19.40 Jens Hapnes Rege

Trent Alexander-Arnold og hans lagkamerater har vunnet de fleste gjeveste troféene, og kan snart heve Premier League-tittelen høyt over hodet. Spillerne blir ofte omtalt som mentale monstre, grunnet sin enorme vinnervilje.

«The Last Dance», Netflix-serien om Michael Jordan og hans historiske Chicago Bulls-lag, viser frem den enorme indre motivasjonen som skal til for å bygge et dynasti i en idrett. Scouseren Alexander-Arnold mener han kan se likhetstrekk mellom Chicago Bulls og Liverpool.

Besatt

– For å komme til nivået til de beste noensinne i en idrett må man være helt vanvittig besatt på å bli bedre og å vinne. Uansett hva de gjør i livet spør de seg selv: Kommer dette til å hjelpe meg? Hvorfor gjør jeg dette?

– Til et visst nivå har jeg det i meg. Mange profesjonelle må ha den mentaliteten om å ville ofre mye, fordi resultatet vil gi så mye glede, om det er forhold, vennskap eller i det sosiale livet, forteller 21-åringen.

KAPTEIN OG FREMTIDIG KAPTEIN? Trent drømmer om å ta over kapteinsbindet.

KAPTEIN OG FREMTIDIG KAPTEIN? Trent drømmer om å ta over kapteinsbindet.

Mentale monstre

Han forteller at han ser flere spillere med liknende mentalitet som de største idrettsskikkelsene noensinne, som Michael Jordan og Cristiano Ronaldo.

– Jeg ser det hver dag på trening. I mitt lag i Liverpool kan jeg se den mentaliteten i de aller fleste.

– Ingen sier til oss at vi må gå i styrkerommet, at vi må spise noe eller at vi må sove på et visst tidspunkt, alt er valgfritt. Når man ser folk prestere på det høyeste nivået er det fordi det er valget de har tatt. 

– Hver dag ser jeg alle på treningssenteret minst en time før trening, uten at noen sier at vi må gjøre det. 

Endring for halvannet år siden

– Det startet for omtrent 18 måneder siden, da var det noen få på styrkerommet før treningen som gjorde seg klare. Nå er hele laget, absolutt alle i hele stallen, i styrkerommet før trening.

– Man tenker: hvis han er der og gjør det så bra, og får spille hvert minutt av hver kamp, må jeg gjøre det også. Det handler om hvilken mat man spiser, hva man gjør hjemme, hvor mye vann man drikker, absolutt alt.

– Den følelsen har filtrert gjennom hele klubben, nå er det bare rutine. Noen lag har ikke det og tenker kanskje: «Alle i styrkerommet en time før trening? Det er alt for mye, de kommer til å bli utbrente.», forteller scouseren om Liverpool-spillernes mentalitet.

Han bruker Liverpools triumf i VM for klubblag, og den påfølgende maktdemonstrasjonen mot daværende andreplass Leicester som eksempel.

– Selv på flyet på vei hjem fra VM for klubblag sørget folk for å få massasje, å få søvnen sin og slike ting. Jeg vil si at Leicester-kampen etter VM for klubblag var et stort vendepunkt, selv om vi vant alle kampene før det. Alle trodde det skulle glippe den kampen, avslutter han om de mentale gigantene. 

Klopps mannskap kan ta et nytt steg mot oppreisningen av sitt dynasti når de møter Everton søndag kveld. Kampen starter 20.00 og sendes på TV 2 og TV 2 Sport Premium. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]