Kapteinen trekker frem tre mann som han mener har betydd mye for at han nå kan titulere seg som ligamester

Jordan Henderson takker selvsagt sine lagkamerater og manager Jürgen Klopp for at han nå er ligamester, men han trekker også frem tre mann som ikke lenger er i klubben, som har betydd mye for ham.

5. jul 2020 kl 14.37 Einar Kvande

Det var Sir Kenny Dalglish som hentet Jordan Henderson til Liverpool sommeren 2011. I juli 2015 avgjorde Brendan Rodgers at Henderson skulle bli førstelagets nye kaptein da Steven Gerrard dro fra klubben.

Henderson bruker sin spalte i dagens kampprogram til å hylle alle tre.

– Jeg kunne ha brukt hele kampprogrammet til å liste opp folk jeg må takke, men ingen fortjener en større takk en mine nåværende lagkamerater, manageren, hans stab og den øvrige klubbstaben. Men det er tre stykker jeg personlig ønsker å trekke frem i tillegg til disse, skriver kapteinen.

– Først og fremst Sir Kenny Dalglish. Jeg så hvor følelsesladet han var den kvelden det ble klart at vi var Premier League-mestere. Jeg vil også for alltid være takknemlig overfor Damien Comolli, men det er Kenny som er grunnen til at jeg fikk muligheten til å spille for denne utrolige klubben, slår han fast.

– Sir Kenny lærte meg hvor spesiell denne klubben er. Jeg elsket hvert minutt jeg spilte for Sir Kenny, og han lærte meg mer enn jeg kan uttrykke med ord.

– Dagens manager sa at Kenny er klubbens sjel, og det er en meget god beskrivelse. Jeg kan aldri betale ham tilbake for alt han har gjort for meg, men jeg håper vi har gitt ham glede med vårt spill ute på banen de siste sesongene.

– Brendan har ikke fått den honnøren han fortjener

– For det andre vil jeg takke Brendan Rodgers. Fra folk utenfor klubben synes jeg ikke Brendan har fått den honnøren han fortjener for den rollen han har spilt i vår vei til ligamesterskapet. Men de på innsiden av klubben vet og forstår hva han har betydd. Jürgen har selv sagt at han tok over et strålende lag i god form, og da skjønner du hvor viktig Brendan var.

– Han gjorde meg til kaptein, og det var et modig valg. Jeg var fortsatt ung, og jeg er sikker på at han kunne ha valgt noen annen med mer erfaring. Jeg er svært takknemlig for det. Jeg lærte mye av ham og hans stab.

– For det tredje ønsker jeg å takke Steven Gerrard. Det er umulig å oppsummere hvor viktig Stevie har vært for det moderne Liverpool, og det vi oppnår nå. Jeg har vært så heldig å spille sammen med ham både for klubb- og landslag. Du kan ikke få noen bedre utdanning enn å være på det samme laget som Stevie. Alt han foretok seg var inspirerende.

– Som Jürgen nylig sa er Liverpool bygd på Stevies bein og Stevies skuldre. Han satte standarden for alle spillere som kommer til denne klubben. Måten han håndterte press på, måten han beskyttet laget og klubben på, måten han ledet med å gå foran som et godt eksempel. Kvalitetene han hadde. Betydningen han hadde for det vi nå har oppnådd kan ikke undervurderes. Han satte standarden på treningsfeltet dag etter dag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]