Statistikken før Chelsea-oppgjøret:Liverpool kan sette rekorder, og Mo Salah blir historisk ved scoring

Vi har sett på interessante fakta og tall før Liverpools siste hjemmekamp denne sesongen.

22. jul 2020 kl 17.24 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopps mesterlag fikk en formdupp etter at ligatittelen ble sikret, og har ikke lenger muligheten til å sette poengrekorden i Premier League. Det er allikevel flere rekorder som er innen rekkevidde når Liverpool tar imot Chelsea onsdag kveld.

Liverpools statistikker Ged Rea har sett på noen av rekordene Liverpool fortsatt kan ta i oppgjøret mot Chelsea, som for evig og alltid vil huskes for troféseremonien som kommer i kjølvannet. 

Flest hjemmepoeng 

En Liverpool-seier onsdag kveld vil gjøre at de tangerer Premier League-rekorden for flest hjemmepoeng i løpet av en sesong. Tre poeng vil føre de rødkledde til 55, som vil kopiere beholdningen til Chelsea i 2005/06, Manchester United i 2010/11 og Manchester City i 2011/12. 

Dersom Liverpool unngår tap, vil laget - for første gang i historien - forbli ubeseiret på Anfield i tre sesonger etter hverandre.

Klopps mannskap er tre mål unna 50 mål på hjemmebane for andre sesong på rad - en prestasjon som ikke har blitt oppnådd siden 1983/84.

REKORDER I SIKTE: Klopp kan se sitt mannskap ta rekorder før seremonien.

REKORDER I SIKTE: Klopp kan se sitt mannskap ta rekorder før seremonien.

Klopps mannskap har hatt 17 forskjellige målscorere i ligaen denne sesongen, og har med det tangert klubbrekorden fra 1911/12 og 2015/16. 

En seier i kveld vil gjøre at mesterne blir det fjerde laget som vinner mer enn 30 ligakamper i en sesong. 

Stabile Salah

Mohamed Salah trenger bare ett mål for å bli den første Liverpool-spilleren siden Roger Hunt i 1965/66, og bare den fjerde i de rødkleddes historie, som registrerer 20 ligamål i tre påfølgende sesonger. 

Det har bare skjedd en gang tidligere at begge lagene går av banen uten scoringer  i lagenes 76 møter på Liverpools hjemmearena. Det var i oktober 1971. 

Liverpools forrige hattrick mot Chelsea på Anfield ble scoret av Patrik Berger, da de rødkledde beseiret London-laget 4-2 i oktober 1997. 

Les mer av Ged Reas statistiske kuriositeter her

Har du innspill til journalisten?
[email protected]