Fluminense bekrefter:Brasiliansk keeper på vei til medisinsk sjekk

Fluminense hevder på sine nettsider at de har kommet til enighet med Liverpool om salget av keeper Marcelo Pitaluga.

13. sep 2020 kl 13.07 Jens Bessesen

Marcelo Pitalugas klubb Fluminense melder på sine nettsider at de er kommet til enighet med Liverpool om salg av den unge, brasilianske keeperen. 

Ifølge klubbens nettsider sa Pitaluga lørdag farvel til sine lagkamerater i Brasil før han reiste til England for å gjennomføre medisinsk sjekk hos Liverpool. 

– Unik mulighet

17-åringen sier han er takknemlig etter ti år hos Fluminense. Talentet ble verdensmester sammen med Brasils U17-lag i fjor. 

– Jeg har alltid blitt behandlet veldig bra og hatt all nødvendig hjelp for utviklingen min, både personlig og som idrettsutøver. Dette er en unik mulighet for meg, sier Marcelo Pitaluga til klubbens nettsider. 

1,8 millioner pund

Ifølge Liverpool Echo skal overgangssummen i første omgang være på én million pund, med mulighet for ytterligere 800.000 pund.  Fluminense skal også ha sikret seg en videresalgsklausul på 25 prosent. 

James Pearce i The Athletic melder imidlertid at prisen skal være 700.000 pund, og at den kan stige til 1,8 millioner pund avhengig av prestasjoner. 

Samtalene mellom klubbene har pågått siden august, melder Echo, og legger til at overgangen trolig blir bekreftet neste uke. 

Pitaluga har både brasiliansk og tysk pass. Det europeiske passet gjør det mulig for unggutten å komme til England før fylte 18 år.

Fikk råd av Alisson

Det er ifølge The Athletic Liverpools keepertrener John Achterberg som har kjempet for å få Pitaluga til klubben. Achterberg skal ha speidet keeperen lenge. 

Han ba også om hjelp fra Alisson, som har stor tro på unggutten. Alisson har trent sammen med Pitaluga før ettersom Alissons bror Muriel også spiller for Fluminense. 

Pitaluga er ikke tiltenkt en rolle på førstelaget som det ser ut nå - det er en signering for fremtiden, melder Athletic. 

Ryddesalg

Pitalugas ankomst kan føre til utlån av keeper Kamil Grabara, mens det også vurderes å låne ut Caomihin Kelleher. Liverpool prøver også å selge Loris Karius, men ingen har foreløpig meldt sin interesse. 

The Athletic melder videre at Liverpool ikke nødvendigvis er ferdighandlet. Mye avhenger av om de kan få inn gode nok bud på Harry Wilson, Marko Grujic og Rhian Brewster. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]