Viktig brikke i Liverpools trenerteam har ambisjoner om å bli manager

Men enn så lenge er Vitor Matos 100 prosent fokusert på trenergjerningen i Liverpool FC.

1. sep 2020 kl 13.48 Einar Kvande

Liverpool-trener Vitor Matos har ambisjoner om å bli førstelags-manager en gang i fremtiden. Portugiseren kom til Liverpool fra Porto i oktober i fjor. I Anfield-klubben har han tittelen som eliteutviklings-trener.

– Akkurat nå konsentrerer jeg meg om Liverpool. Det er helt utrolig å få virke sammen med folk som Jürgen og Pepijn. Det er motiverende, og jeg er meget tilfreds med stillingen jeg har fått, sier Matos til Record i hjemlandet.

– Du vet aldri hva som vil skje videre, men jeg ønsker å bli bli manager en dag. Jeg vet ikke når det vil skje, og det er ikke noe jeg tenker mye på, fortsetter Liverpool-treneren.

Forklarer suksessformelen

32-åringen forteller også hva han følte da Liverpool ble Premier League-mestere.

– Det var et fantastisk år. Jeg er stolt og takknemlig, men jeg føler også mer ansvar som en følge av dette.

– Jeg har lært mye, og opplevd flere utrolige øyeblikk. I en struktur som den Liverpool har, er det viktig å forstå og respektere din rolle, og forsøke å bidra på best mulige vis. Jeg mener jeg har lykkes med det, og har klart å utvikle meg.

– Det finnes ingen hemmeligheter. Vi har bare forsøkt å bli så stabile som mulig, gjennom å være tro mot våre prinsipper og måten vi gjør ting på. Dette, blandet med fantastiske spillere som forstår hjertet og sjelen til klubben, er suksessoppskriften.

– Når talentene aksepterer å bli en del av et kollektivt spill, og når de tre på topp aksepterer at de må forsvare seg, kommer vi nærmere suksess. I tillegg er vi godt organiserte, og har en utmerket stab.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]