Casemiro ute av troppen - kan bety mer spilletid for Fabinho

Fabinho må belage seg på mer spilletid.

6. okt 2021 kl 14.15Jens Bessesen

Det brasilianske fotballforbundet opplyser at Real Madrid-spiller Casemiro har meldt forfall til Brasil-troppen som skal spille tre VM-kvalifiseringskamper denne samlingen. Inn kommer Aston Villa-spiller Douglas Luiz.

Casemiro har fått infeksjon i en visdomstann, og landslagslege Rodrigo Lasmar sier midtbanespilleren ikke kan trene de neste fem dagene. 

Dette kan føre til at Fabinho får mer spilletid enn det som var tiltenkt i kampene mot Colombia, Venezuela og Uruguay. 27-åringen har allerede vært gjennom en hard periode, og han hadde tre 90-minuttere i beina da han satte seg på flyet retning Brasil etter kampen mot Manchester City.

Har vært andrevalg

Fabinho har lenge vært et klart andrevalg under Tite, som har foretrukket en midtbaneduo bestående av Casemiro og Fred, eller en trio med Lucas Paqueta inne slik vi så i Copa America-finalen.

Nå kan det se ut til å bli mer spilletid enn det både Jürgen Klopp og Liverpool-supporterne håpet på. Fra før er det kjent at Fabinho og lagkamerat Alisson risikerer å miste kampen mot Watford 16. oktober. 

Brasils første kamp er mot Venezuela natt til fredag. Brasilianerne står med åtte seiere av åtte mulige så langt i VM-kvalifiseringen. Ti kamper gjenstår.