Forventet at landsmannen skulle bli Liverpool-spiller i sommer

Fabinho skulle gjerne ha vært lagkamerat med 24-åringen som hadde en forrykende debutsesong i Premier League.

14. okt 2021 kl 13.07Einar Kvande

Under en pressekonferanse foran Brasils VM-kvalifiseringskamp mot Uruguay fikk Fabinho spørsmål om landsmannen Raphinha, som markerte seg med seks mål og ni målgivende pasninger da Leeds ble nummer ni i Premier League forrige sesong.

Liverpool ble linket til Raphinha i sommer, men den tidligere Rennes-spilleren ble værende på Elland Road. Han har gjort tre mål på de sju første kampene for Leeds denne sesongen.

Raphinha er med i Brasil-troppen for første gang, og hadde gode innhopp mot Venezuela og Colombia. Nå krever mange at landslagssjef Tite benytter Leeds-spilleren fra start mot Uruguay.

– Raphinha har gjort det veldig bra for Leeds etter at han kom til Premier League. I sommer var det snakk om at han var på vei til Liverpool, og jeg forventet faktisk at det ville skje, men han ble i Leeds, svarte Fabinho da han fikk spørsmål om landsmannen.

– Han er den beste spilleren i Leeds. Alle som møter Leeds vet at Raphinha er den spilleren som kan stelle istand mest trøbbel for dem. 

– Nå er han i landslagstroppen, og han gjorde det veldig bra i begge kampene han har spilt så langt. Mot Venezuela var han involvert i de tre målene, og mot Colombia kom han også inn og gjorde det veldig bra.

– Han har noen unike egenskaper. En venstrebeint spiller som kan gå begge veier. Dette er viktig for laget vårt. Mot Colombia var han involvert i noen av de beste sekvensene våre. 

Kontrakt til 2024

Raphinha har kontrakt med Leeds til 2024.

– Det er vanskelig å forklare hva jeg føler når jeg hører det spekuleres i at gigantiske klubber som Liverpool og Manchester United er interesserte i meg, har Raphinha selv sagt om saken. 

– Jeg vokste opp med å se disse lagene på TV. Jeg så Rooney, Van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo, Gerrard, Henry, Deco og Lampard. Det var så mange kvalitetsspillere, og det er vanskelig å si om jeg ligner på noen av dem. Jeg elsket å se dem spille, og drømte om å spille i Premier League selv.