Hevder The Athletic kom med falske nyheter etter United-kampen

Jürgen Klopp lurer på hvor The Athletic fikk sine opplysninger fra.

30. okt 2021 kl 08.48Jens Bessesen

Dagen etter nedsablingen av Manchester United viste The Athletic til «kilder tett på Liverpools førstelag» da de skrev at Liverpool-leiren mente flere av hjemmelagets spillere burde blitt utvist i søndagens kamp. Liverpool.no omtalte også saken, og vi mente for øvrig at United burde hatt minst ett rødt til

Jürgen Klopp tok et oppgjør med saken fra James Pearce og Simon Hughes da han møtte pressen fredag. 

– Én falsk nyhet denne uken var det at jeg syntes United skulle ha hatt flere røde kort. The Athletic viste til folk tett på støtteapparatet eller noe sånt, og det synes jeg alltid er farlig. Du kan ikke gjøre sånn. Det er ikke riktig. Det er galt og det er en løgn. Jeg tenkte ikke på det et sekund. Vi satt i garderoben og snakket ikke om det, sier Klopp.

Paul Pogba og Ole Gunnar Solskjær er for øvrig blant dem som har gått hardt ut mot det de mener er falske nyheter hos sportspressen i England denne uken.

– Hvorfor?

Klopp nevner situasjonen der Cristiano Ronaldo sparket etter Curtis Jones, noe som var tema på Klopps pressekonferanse etter kampen. 

– Jeg syntes det kunne vært et rødt kort, men da jeg så det igjen hadde jeg ingen problemer med at det ble gult. Vi snakket ikke mer om det. Det var ett spørsmål på pressekonferansen - det var alt. 

Manageren er klar på at dette ikke er den viktigste saken å ta et oppgjør med, men likevel stiller han følgende spørsmål. 

– Hvorfor skrive en sak som det? Wow. Var det ikke nok Liverpool- og United-saker denne uken? Ingen trengte denne. 

– Dere kan ikke bare finne på ting for å selge saker, sier Klopp.

Vi har foreløpig ikke sett noe svar på kritikken fra de aktuelle journalistene.