Klopp måtte svare på spørsmål om han klarer å holde spillerne fornøyde

Joe Gomez er blant spillerne som har fått svært lite spilletid denne sesongen.

29. okt 2021 kl 15.18Einar Kvande

Under dagens pressekonferanse innrømmet Jürgen Klopp at Joe Gomez vil måtte kjempe hardt for å spille seg til en fast stopperplass på hans lag igjen, på grunn av alle toppspillerne som Liverpool-manageren nå har til rådighet i nettopp hans posisjon.

Gomez spilte bare sin tredje kamp fra start for sesongen da Liverpool slo Preston ut av ligacupen onsdag kveld. 24-åringen vil sannsynligvis være tilbake på innbytterbenken når de røde er vertskap for Brighton i morgen. 

I Premier League har London-gutten bare fått to korte innhopp fra benken, mens det også har blitt to innhopp og en kamp fra start i Champions League, i tillegg til de to kampene fra start i ligacupen.

Joel Matip har vært Klopps førstevalg som makker til Virgil van Dijk i midtforsvaret i ligakampene, og da Matip ble hvilt mot Manchester United var det nykommeren Ibrahima Konate som fikk steppe inn. Franskmannen tok vare på sjansen, og imponerte stort da United ble knust.

– Det er ikke enkelt for ham. Det er klart, svarte Klopp da han ble spurt om Gomez sin situasjon.

– Det var hele tiden klart at vi måtte hente inn enda en midtstopper slik situasjonen vår hadde vært. Jeg tror alle var enige i det. 

– Joe har ikke spilt mye ennå denne sesongen, men slik er det. Etter hans langtidsskade bestemte vi oss for å starte sesongen med Joel, noe som var klart mest fornuftig. Nå kom Ibou inn.

– Vi må håndtere Joey. I begynnelsen måtte han bli vant til intensiteten og slike ting igjen.

– Vi er ikke engang halvveis i sesongen ennå, og folk snakker allerede som slike ting som dette. Forhåpentligvis blir ingen av våre spillere skadet denne sesongen.

– En fotballspillers liv er slik som dette. Du må levere topp-prestasjoner for å komme inn på laget. Du må overbevise alle når du får sjansen. Slik er det.

Phillips i samme båt

Nat Phillips er en annen midtstopper som har fått lite spilletid denne sesongen. Mye mindre enn Gomez også. Phillips fikk nemlig sine første 45 minutter da han spilte andre omgang mot Preston sammen med Gomez. En oppgave han løste strålende.

– Alle våre fem midtstoppere går veldig godt sammen, noe som er veldig fint å se. De har stor respekt for hverandre, sier Klopp.

– Vi kommer til å trenge dem alle sammen. Vi vil trenge Joe. Hans kvaliteter er utrolige, det vet vi alle sammen.

– Vi hadde Nat Phillips som spilte andre omgang mot Preston. Han er en helt annen spiller nå enn han var for ett eller to år siden. En midtstopper i toppklasse. Og han får heller ikke spille.

– Nå har vi bare klassespillere i den posisjonen, og det gjør det litt hardere å få spilletid, når vi har en slik tropp for øyeblikket.

– Det er alltid slik som dette i fotball. Det eneste du kan gjøre er å jobbe veldig, veldig hardt. Da vil ditt øyeblikk komme.