Klopp med gode nyheter om de skadede spillerne, inkludert Harvey Elliott

Jürgen Klopp håper at skadelisten skal bli vesentlig kortere i ukene som kommer.

Liverpool har åtte spillere på skadelisten foran kampen mot Arsenal, men to av dem, Andy Robertson og Jordan Henderson, har en sjanse til å bli klare til kampen i morgen kveld.

Liverpool skal nå spille 13 kamper frem til 2. januar. 10 i Premier League, to i Champions League og en i ligacupen. Da vil man trenge hele troppen.

– Det fine er, at selv om vi har skader, så vil de fleste være tilbake i løpet av denne perioden med 13 kamper, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Harvey Elliott ligger også veldig godt an. Vi kan ikke forhaste oss med ham, men jeg ble positivt overrasket da jeg så ham løpe. Det så helt normalt ut, noe som er et godt tegn. Han kjenner ingen smerter heller, så nå kan han virkelig ta de neste stegene.

– Han vil kanskje ikke være tilbake i løpet av denne perioden, men alle de andre vil komme tilbake, noe som er veldig til hjelp, for vi vil ikke komme oss gjennom en slik periode uten at det oppstår nye skader. Det er alltid slik på denne tiden av året. Du må bare komme deg gjennom det, plukke så mange poeng som mulig, og få resultatene til å gå din vei. Du må kjempe hardt. Det er vanskelig å bare spille fin fotball og få gode resultater. Du må prestere på ditt beste.

– Spesielt gjelder det på hjemmebane, og vi må være klar for bortekampene også. Jeg har vært med på dette før, så jeg vet hva som venter oss, og jeg ser frem til det. Jeg har ingen problemer med at vi har en del spillere som er på vei tilbake etter skader, for vi vil likevel klare å stille et godt lag i helgen. Tre dager etterpå skal vi spille en ny kamp. Det kan bli litt problematisk. Med tanke på lørdagens kamp går dette greit, men vi må sørge for at vi er i god forfatning til alle disse kampene.

– De er et helt annet lag nå

Liverpools ubeseirede kamprekke på 25 kamper fikk en brå stopp da West Ham ble for sterke og vant 3-2 på London Stadium i forrige ligarunde. Nå håper Klopp at den skuffelsen skal bidra til at hans mannskap er ekstra motivert foran kampen mot The Gunners. Arsenal tapte sine tre første ligakamper denne sesongen, men er siden ubeseiret i de siste åtte. De ligger på femteplass, bare to poeng bak Liverpool.

– I fjor klarte de ikke å kvalifisere seg for spill i Europa, noe som ikke var noen god situasjon for dem, men Mikel har benyttet tiden godt, ser det ut til.

– Han har hentet inn noen nye ansikter, og noen av deres spillere har også fått målteften tilbake. De har unge og spennende spillere som Smith Rowe og Saka. De har et helt annet lag nå, sammenlignet med i begynnelsen av sesongen. De kommer til Anfield og er ubeseiret på åtte kamper, og vi var ikke spesielt godt fornøyde med den siste kampen vi spilte. Vi har en del å rette på, og det beste stedet å gjøre det er hjemme på Anfield.