Situasjonen til Rhys Williams bekymrer Liverpool

Kan komme til å bli hentet tilbake i januar.

Liverpool vurderer å hente tilbake Rhys Williams fra låneoppholdet i Swansea i januar, ifølge papirutgaven av The Sunday Mirror.

Årsaken er mangelen på spilletid 20-åringen har fått på utlån til Championship-klubben.

Williams har bare startet tre kamper denne sesongen, og kommet inn i en kamp. I serien har han bare spilt 139 minutter, og bare fire minutter har det blitt siden slutten av september. De tre siste kampene har han ikke engang vært i troppen. 

Til sammenligning spilte Williams 19 førstelagskamper for et skadeplaget Liverpool sist sesong, ni av dem i Premier League.

På leting etter ny klubb?

I låneavtalen skal Liverpool ha lagt inn en økonomisk straff om Swansea ikke bruker Williams nok, og en retur i januar kan dermed også være høyaktuell om ikke kriteriene oppfylles. Liverpool vil i så fall forsøke å finne en utlånsklubb til ham.

Swanseas manager Russel Martin forklarte for et par uker siden at Williams har slitt med å komme inn i laget igjen etter lyskeskade, fordi laget har spilt så bra etter det.

– Vi har hatt mange samtaler. Liverpool sendte sin utlånsmanager hit og han var veldig imponert over hva han så og hvordan Rhys trente og jobbet. Det er en del av alle unge spilleres reise at de de noen ganger må være tålmodige, sa Martin den gangen.

Williams signerte en ny femårskontrakt med Liverpool til 2026, før han ble lånt ut.