Rhys Williams har skrevet under for fem nye år. Nå skal han lånes ut til Championship-klubb

Liverpool bekrefter utlånet av den 20 år gamle stopperen. Samtidig har han skrevet under på en ny kontrakt.

31. aug 2021 kl 19.04Arild Skjæveland

Samme dag som Liverpool FC bekreftet at Nat Phillips hadde signert en ny fireårskontrakt, og dermed blir femtevalget på stopperplass denne sesongen, sendes en annen av fjorårssesongens mest brukte midtstoppere ut på lån.

Nå har også en annen stopper signert ny langtidskontrakt.

20 år gamle Rhys Williams fikk 19 kamper for førstelaget forrige sesong, da klubben var inne i sin vanvittige skadekrise på stopperplass. Ni av kampene var i Premier League. Han har signert en femårskontrakt til 2026, melder klubben i en pressemelding.

Lånes ut til Championship

Samtidig som har har fått en ny avtale, lånes han ut til Swansea City. Swansea melder også om avtalen, og tar med at det avhenger av han får internasjonal klarering. Det kommer neppe til å bli noe problem.

På nivå to i den engelske ligapyramiden vil han få verdifull førstelagserfaring. I sin forrige ligakamp, da de tapte 3-1 mot Sepp van den Berg og Preston, spilte de med tre midtstoppere.

Den walisiske klubben har fått en vanskelig start på årets sesong i Championship. Med fire poeng på fem kamper ligger de på 19. plass på tabellen. Klubben ledes nå av Russell Martin, etter at Steve Cooper gikk av tidligere i år. Cooper hadde en fortid på Liverpools akademi, og var sjef da Rhian Brewster hadde et vellykket låneopphold der i 2020.