Tjente 80 ganger mer i uka da han var Liverpool-spiller

Andy Carroll spiller Championship-fotball for småpenger.

Det er snart 11 år siden en av de mest dramatiske «transfer deadline days» vi har sett i Liverpool FC, da Fernando Torres ble solgt til Chelsea og de røde sikret seg både Luis Suarez og Andy Carroll like før overgangsvinduet stengte.

Liverpool knuste sin egen overgangsrekord, og gjorde Carroll til historiens dyreste engelske spiller da de betalte 35 millioner pund, i en overgang som kom helt utav det blå.

«Carroll hadde møtt opp på trening og startet en styrkeøkt med Newcastles fysioterapeut Dere Wright da nyheten sprakk om at Liverpool hadde kommet med bud på ham. Over de neste 90 minuttene fortsatte prisen å gå opp, og det gjorde at flere spillere kom inn og spurte ham hva som skjedde. Carroll hadde signert en femårskontrakt med Newcastle tre måneder før, i oktober 2010. Bare dager før overgangen til Liverpool, hadde han et kjøpt et hus i området, i tillegg til en natt. Han sa til lagkameratene at han ikke skulle noen steder, og var så sikker på det at han ga et intervju til klubbens nettsider», har Simon Hughes i The Athletic tidligere skrevet om den overraskende overgangen. 

Før en time var gått, var alt i orden og Carroll var i et helikopter på vei til Liverpool.

Spiller på korttidskontrakt

The Mirror har tidligere rapportert at Carroll ble betalt 80 000 pund i uka i Liverpool FC. Da han gikk videre til West Ham i 2013, krevde han 100 000 pund i uka og fikk det. 

Den store spissen ble frigitt fra London-klubben i 2019, og spilte så to år tilbake i Newcastle før han igjen ble klubbløs i sommer.

I midten av november signerte han en korttidskontrakt med Championship-klubben Reading. David Ornstein i The Athletic rapporterer i sin mandagsspalte at han er på så lite som 1000 pund i uka på Madejski Stadium!

Reading har store utfordringer økonomisk, og dette var så langt de kunne strekke seg med begrensningene de har har fått. I helgen spilte Reading borte mot Swansea, der Rhys Williams fikk en sjelden start i forsvaret til den walisiske klubben. I den kampen startet også Carroll, og scoret etter halvtimen var spilt i en 3-2-seier for gjestene. Det var hans første scoring i sin nye klubb. Se scoringen i tweeten under.