– Jeg taklet det ikke, verken å leve i byen der eller hvordan jeg skulle oppføre meg i klubben

Første gangen Andy Carroll forlot Newcastle ble han fløyet til Liverpool i Mike Ashleys helikopter.

17. sep 2021 kl 12.48Einar Kvande

Rekordovergangen verdt 35 millioner pund til Liverpool er blant temaene i et intervju som Alan Shearer har gjort med Andy Carroll for The Athletic.

Andy Carroll er kontraktsløs, etter at han ikke fikk fornyet sin kontrakt med Newcastle. 32 år gammel står han uten klubb, men han holder seg i form ved å trene hver dag, og har ikke gitt opp å fortsette fotballkarrieren et annet sted.

– Jeg ønsker å spille så lenge som mulig, sier han til The Athletic.

Carroll mener at alle skadene han har slitt med ødela karrieren hans i Liverpool og West Ham, men de siste to årene har han vært relativt skadefri, og deror synes han det var svært skuffende å få så lite spilletid i Newcastle.

– Jeg var helt klart overrasket over at de ga slipp på meg, sier han om at han ikke fikk fornyet kontrakten med favorittklubben.

– Jeg kunne ha spilt der denne sesongen. Jeg sier ikke jeg skulle ha spilt hver uke, men jeg har fortsatt noe å gi for en klubb.

Carroll spilte 18 kamper for Newcastle forrige sesong, men bare fire av dem var fra start.

Geordien sier han var på det mest lykkelige i sin karriere i sin første periode i Newcastle, før han ble solgt til Liverpool. Han gjorde 26 mål i alle turneringer for skjærene i 2010. 

– Det var et strålende år, sier han. 

Fant seg aldri til rette i Liverpool

Da Liverpool banket på døra i januar 2011 aksepterte Newcastle budet og fortalte Andy at han måtte legge inn en transfersøknad. Det var ikke det han ønsket.

– Jeg husker jeg var i styrkerommet med Newcastles fysioterapeut. Jeg gikk for å snakke med manageren, og deretter var det rett i dusjen og så opp i helikopteret, og borte var jeg. 

– Det var sprøtt. Jeg hadde akkurat kjøpt meg hus i Newcastle, og så plutselig bodde jeg på et hotell i Liverpool, i en by jeg ikke kjente, og hvor jeg ikke kjente noen. Jeg taklet det ikke, verken å leve i byen der eller hvordan jeg skulle oppføre meg i klubben. Liverpool var helt annerledes enn jeg var vant med.

– Jeg skulle ha tatt til meg tankesettet deres, og gjort som de ønsket. Når jeg tenker tilbake så verdsatte jeg ikke hva jeg hadde, og hva jeg kunne ha oppnådd.

Skadene hjalp ham ikke. Han vant ligacupen med Liverpool og scoret i en FA-cupfinale som Liverpool tapte for Chelsea, men sommeren 2012 gikk ferden videre til West Ham, først på lån, og siden ble overgangen gjort permanent.