Ligger langt foran fjorårsskjema

Liverpools fire første ligakamper denne sesongen har gitt betydelig bedre poengfangst en tilfellet var mot samme motstanderne forrige sesong.

Etter fire Premier League-runder ligger Liverpool åtte poeng foran fjorårskjema, da de endte på tredjeplass med 69 poeng.

Med åtte poeng til forrige sesong ville de rødte ha endt på andreplass, tre poeng foran Manchester United.

For å komme frem til denne forskjellen har vi erstattet Fulham med Norwich.

Liverpool vant som kjent 3-0 over Norwich på Carrow Road i ligaåpningen. Da Liverpool gjestet Craven Cottage i desember i fjor endte matchen mot Fulham 1-1. Så etter første ligarunde var Liverpool to poeng foran fjorårsskjema.

Fikk revansje mot Burnley

I andre ligarunde vant Liverpool 2-0 over Burnley på Anfield. I tilsvarende kamp i fjor, som ble spilt den 21. januar, ble det tap 1-0 for Sean Dyche sitt mannskap. Dermed tok superrekken til Liverpool slutt! Den endte på 68 kamper på rad uten tap for Liverpool i Premier League på Anfield. Ashley Barnes blir matchvinner på straffe etter å ha skaffet straffen selv. Liverpool stanget og stanget, men klarte ikke få hull på byllen.

Etter to ligarunder denne sesongen var dermed Liverpool fem poeng foran fjorårsskjema.

I tredje ligarunde besøkte Chelsea Anfield, og fikk med seg ett poeng etter 1-1. Liverpool tapte imidlertid tilsvarende kamp forrige sesong, da blåtrøyene vant 1-0 på Anfield i begynnelsen av mars. Dermed var Liverpool seks poeng foran fjorårsskjema etter denne ligarunden.

En langt bedre prestasjon på Elland Road

Sist helg vant så Liverpool 3-0 på Elland Road. En arena hvor de røde kastet bort to poeng i innspurten av forrige sesong, da de ga fra seg en 1-0 ledelsene i sluttminuttene. Sluttresultatet ble 1-1 den 19. april. Med to poeng mer denne gangen er altså Liverpool åtte poeng foran fjorårsskjema.

–  Vi var skikkelig klare for atmosfæren, og intensiteten. Dette er et veldig tøft sted å komme til, og vi gjorde det veldig bra. Vi spilte her i fjor, og dette er tredje gang vi møter dem. Dette var åpenbart den mest overbevisende prestasjonen vår så langt. I fjor spilte vi her uten supportere på tribunene, og det er helt annerledes enn dette. Da det endte 1-1. Da var vi ikke i nærheten av like bra som vi var i dag, så jeg er fornøyd med hvordan vi spilte, sa Jürgen Klopp etter søndagens seier på Elland Road.

Lørdag gjester Crystal Palace Anfield, og er er det ikke poeng å hente for Liverpool i forhold til forrige sesong, da de røde vant 2-0 over Hodgsons Palace-mannskap i ligaavslutningen i mai.

Vi minner om at Liverpool sanket hele 97 poeng i 2018/19, og 99 poeng da de vant ligaen året etter. I fjor sanket de røde altså bare 69 poeng.

Etter fire ligakamper forrige sesong sto de røde med ni poeng, mens de altså denne sesongen står med ti poeng.