– Det er kun sunn konkurranse og god stemning mellom oss

Andy Robertson har snakket om konkurransen på venstreback.

Siden Andy Robertson kom inn på laget midtveis i 2017/18-sesongen, har han nesten spilt alt som har vært. I fjor sommer ble Kostas Tsimikas kjøpt fra Olympiakos for å forsterke konkurransen i posisjonen.

Etter en veldig tøff debutsesong, der grekeren kun spilte 225 minutter i alle turneringer, har han denne sesongen fått vist sin kvalitet. Han har allerede spilt tre ganger så mye som han gjorde hele forrige sesong.

Andy Robertson snakker om konkurransen dem i mellom.

– Forrige sesong hadde han covid, og det satte ham ut i noen uker, og så fikk han en stygg kneskade. Det var tøft, men han jobbet hardt hele tiden. Situasjonen vi var i, uten så mange alternativer på grunn av skadene forrige sesong, gjorde at jeg endte opp med å spille i hver kamp, men han jobbet fortsatt hardt, sier Robertson i et eksklusivt intervju med The Mirror.

Går godt overens

Denne sesongen har Robertson selv hatt sine skadeproblemer, etter at han skadet seg i en oppkjøringskamp på Anfield. Han har spilt 17 kamper denne sesongen, mens Tsimikas har spilt 11.

– Kostas er en veldig god spiller. Vi kommer godt overens. Han er fin å ha i garderoben, og er veldig livlig, sier han.

– Liverpool-supporterne har fått se mer av ham denne sesongen. Han startet sesongen, og har spilt noen kamper siden det. Når du er i en klubb som Liverpool må du forvente at det er konkurranse over hele banen, og det har vi. Vi presser hverandre, og prøver å gjøre hverandre bedre med å konkurrere med hverandre – men når den andre spiller, ønsker vi at han skal gjøre det bra.

Tsimikas har blitt en populær spiller blant supporterne etter sine prestasjoner denne sesongen. Robertson er også begeistret for medspilleren sin, og forteller at det bare er sunn konkurranse dem i mellom.

– Dersom han leverer en god prestasjon, så gjør ikke det meg noe dårligere. Dersom jeg spiller bra, gjør ikke det ham dårligere. Vi er fortsatt to gode spillere. Jeg tror noen kan bli opphengt i konkurransen, og mislike hverandre, men det er bare galskap. Vi ønsker at den andre skal gjøre det bra.

– Det er det samme med Jota og Firmino, det samme med Thiago og Ox, med Hendo og Millie. Vi har fire veldig gode midtstoppere. Det er troppen som er det viktigste, og vår tropp er veldig god på å vise forståelse for det.

Liverpool - Newcastle spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.