– Det er som et lotteri hver dag

Tre nye koronatilfeller i Liverpool FC - men ingen flere førstelagsspillere har testet positivt.

Jürgen Klopp kom med både gode og dårlige Covid-nyheter på mandagens pressekonferanse foran møtet med Leicester fjerde juledag. 

Den gode nyheten først: Ingen flere førstelagsspillere har testet positivt, og Fabinho, Virgil van Dijk, Curtis Jones og Thiago er tilbake i trening. Sistnevnte trente for første gang i går etter sin tid i isolasjon, mens de tre andre var tilbake på julaften. 

Den dårlige nyheten er at én juniorspiller og to ansatte eller medlemmer av støtteapparatet har testet positivt. Hvem det er avslørte ikke Klopp. 

– Lotteri

– Det er som et lotteri hver dag, sa Klopp på pressekonferansen. 

Alle spillere og ansatte testes daglig når de kommer til AXA Training Centre i Kirkby. Foreløpig er det ingen som har hatt noen symptomer på korona, men likevel har det nå blitt påvist syv smittetilfeller de siste ukene.

– Ingen av de som har testet positivt hadde symptomer. Det viser at alle kan bli rammet, og det gjør det vanskelig. Når du tester positivt må kjøre av gårde med en gang og isolere deg, sa Klopp.

Manageren prøver likevel å se positivt på situasjonen. Han leder et lag der alle spillerne er vaksinert, og når det først er noen som tester positivt, så virker de ikke å få varige mén. 

– Vi har sett at du ikke får symptomer om du er vaksinert, og det er gode nyheter, sa Klopp.