– Han er definitivt tilbake på sitt beste

Jürgen Klopp sier Virgil van Dijk har funnet sin beste form igjen.

Mandag var det fire år siden Liverpool bekreftet at de hadde signert Virgil van Dijk fra Southampton - en overgang som var med på å løfte Jürgen Klopps lag til nye høyder. 

– Virgils ankomst var helt klart en stor dag i vår felles historie, og er et godt eksempel på en god vinterovergang. Et godt vinterkjøp er når du egentlig hadde tenkt å hente spilleren sommeren før, eller sommeren etter. Vi ønsket Virgil allerede om sommeren, men klarte ikke fullføre overgangen. Om vinteren prøvde vi igjen, og da gikk det, sa Klopp på mandagens pressekonferanse. 

– Det var en viktig dag fordi det førte til at vi med Virgil i kombinasjon med Joel, Dejan og Joey kunne forsvare oss på en ny måte. Vi kunne gjøre banen mindre for motstanderne. 

– På sitt beste

Van Dijk har fremdeles ikke tapt på Anfield i Premier League som Liverpool-spiller. Stopperkjempen har en fantastisk rekke på 56 hjemmekamper uten tap. 

Da tapene kom forrige sesong var han som kjent ute med skade, og han brukte sommeren til å bli klar til den nye sesongen etter ni måneder ute. 

Klopp mener van Dijk har spilt veldig bra denne høsten. 

– Rehabiliteringen gikk veldig bra, så han kom tilbake i god form. Han trengte rytme, noe det var viktig at han fikk. Han er definitivt bake på sitt beste, og det hjelper oss mye, sa Klopp mandag.

Han er også fornøyd med at 30-åringen har fått hvile litt i noen kamper i Champions League. 

– Nå har vi mange alternativer på stopperplass. Det betyr at vi ikke trenger å presse Virgil når kroppen sier ifra at det er behov for litt hvile, sa Klopp.