– Det handler ikke om festen vi gikk glipp av

Liverpool-manageren mener at det er mulig å ta igjen Manchester City, selv om de lyseblå akkurat nå har et forsprang på seks poeng, etter å ha spilt en kamp mer enn Liverpool.

Jürgen Klopp har uttalt seg til engelsk presse om tittelkampen mot Manchester City.

– Jeg tror det er mulig. Det bør vi tro, for det er derfor vi er her. Men det blir vanskelig, sa Jürgen Klopp til pressen mandag.

– Det blir helt klart vanskelig. Bare se hvor stabile City er, men mine gutter har også vært stabile de siste årene, la tyskeren til.

– City ble mestere for tre år siden, bare ett poeng foran oss, og det var elleve millimeter som skilte lagene. Vi jaktet tittelen hele den sesongen. Det var utrolig. Året før det kom vi til Champions League-finalen, men tapte den.

Kan ikke avgi særlig mange poeng

– Stabiliteten som guttene har vist har vært utrolig, men du må være stabil skal du ha en sjanse i en liga hvor du trolig kjemper mot verdens beste lag, uttalte Klopp.

– Det er veldig vanskelig å komme foran dem, men så langt er vi ikke helt sjanseløse.

– Det er ikke slik at vi ikke har en sjanse, men vi vet også at City ikke vil avgi særlig mange poeng, så vi må heller ikke avgi poeng.

– Hva må vi gjøre bedre? Vi må forsvare oss på toppnivå. Det er måten vi må gjøre det på for å slå City, med deres tropp.

– Det gir oss muligheten til stabilitet. Jeg synes vi spiller mye bedre fotball nå. Vi spiller svært bra, og vi er blitt vanskeligere å forsvare seg mot enn vi var tidligere.

– Vi har tatt noen gode steg. Om det blir nok? Jeg aner ikke. Men er vi ikke like stabile som vi har vært, har vi ingen sjanse.

– Dersom vi virkelig ønsker å gå for tittelen, må vi bli enda mer stabile. Vi får se om det er mulig, Vi skal forsøke.

– Jeg håper jeg slipper å spise ordene mine, men vi er mer stabile enn vi har vært tidligere. Men vi må fortsette slik som dette også.

– Det er et minimum. Vi må spille fleksibel fotball, direkte fotball, kreativ fotball, og vi må være bunnsolide bakover, og må også klare å tvinge frem resultater i noen kamper, som ved å score i siste minutt og slike ting.

– Vi har allerede hatt kamper hvor vi har ledet 2-0, og motstanderen har kommet tilbake. Det er ikke det at vi ikke har lært noe av det som skjedde for tre år siden. Vi har lært av det. Det måtte vi gjøre. 

– Vi må lære av det vi ikke gjør riktig. Det er det denne gruppen har gjort hele tiden, og det gir meg grunn til optimisme. Men våre motstandere er utrolig sterke, og selv når de ikke er i toppform vinner de kampene sine.

Liverpool og City presser hverandre til nye høyder

– Vi og City presser hverandre til nye høyder. Se for deg at vi hadde vunnet Champions League-finalen året før vi vant den, og at vi hadde vunnet Premier League året før vi vant den. Da ville det ha vært helt sprøtt hva denne gruppen hadde oppnådd. Men vi vant ikke den Champions League-finalen, og vi vant ikke ligaen det året. Du kan si at vi tapte med ett poeng, men for meg var det elleve millimeter.

– Det er ikke noe du kan gjøre bedre. Vi var bare uheldig i tre situasjoner. Slik var det.

– Når vi tenker på laget vårt i denne perioden, så var det liten forskjell på å bli mestere og komme på andreplass, for prestasjonen vår over lang tid var sprøtt bra. Det guttene gjorde var nesten umulig, men vi stoppet ikke. Vi er motiverte. Det handler ikke om at vi vant ligaen, og ikke kunne feire.

– Om 10-15 år vil vi se tilbake, og tenke at vi vant ligaen. Det handler ikke om festen som ikke ble noe av. Vi hadde den festen da vi vant Champions league. 

– Ja, vi vil like en ny fest om vi vinner noe, men livet har lært oss en lekse, og vi må nyte øyeblikkene vi har med menneskene rundt oss, og ikke tenke så mye på øyeblikkene vi gikk glipp av. Vi må ta ting som de er, vinne det vi kan, og se fremover.