Har lært etter tapet på Anfield

AC Milan-manageren tror han har vinneroppskriften klar når Liverpool gjester San Siro i kveld.

Kveldens kamp mellom AC Milan og Liverpool på San Siro betyr alt for hjemmelaget, og ikke så veldig mye for bortelaget. Et par millioner pund i premiepenger kommer selvsagt godt med på klubbkontoen, men for Jürgen Klopp og co er det viktigere kamper i vente i Premier League. 

Milan må på sin side vinne kampen for å ha et håp om å komme seg til sluttspillet i årets Champions League. Før den siste runden i gruppespillet spilles i kveld er italienerne nummer tre i gruppen - poenget bak Porto, og kun foran Atletico Madrid på målforskjell. De to andre lagene møtes på Estadio Do Dragao samtidig som kampen på San Siro spilles.

Oppskriften

AC Milan-manager Stefano Pioli har ført laget sitt til tabelltopp i Serie A, men Liverpool blir en annen utfordring. Sist lagene møttes vant Liverpool 3-2 på Anfield i det som var den første gruppespillkampen. Pioli hevder laget hans har lært siden den gang, og at oppskriften på seier blir å spille seg forbi det høye presset til Klopps lag.

– I den første kampen slet vi med å håndtere presset deres. De kommer til å presse igjen, men nå vet vi mer om oss selv, og hvis vi klarer å spille oss forbi det første presset kan vi skape gode muligheter, sier han.

Italienerne klarte det ved to anledninger på Anfield da de sjokkerte og snudde 1-0 til 1-2 før pause, men etter hvilen ble overmakten for stor på Anfield. 

– Vi har lært at vi er et sterkt lag, men det samme er våre motstandere. Det er disse kampene vi ønsker å spille, og trenger å spille. Vi har lyst til å vinne, og da trenger vi full innsats, konsentrasjon og en klar taktisk plan, sier han.

Vil tilbake

Det er lenge siden velmaktsdagene i Milano, og den berømte klubben har ikke vært i Champions League-finalen siden de slo Liverpool i 2007. I år er de med i det gode selskap for første gang på åtte år.

– Milan bli konkurransedyktige igjen både i Italia og Europa. Hvis vi havner i Europa League må vi prøve å gjøre det så godt som mulig der, men alt handler nå om kveldens kamp. Vi møter et av verdens beste lag og har fortjent å være her, sier Pioli.

Sist laget hans hadde en ordentlig skjebnekamp var i serieavslutningen i Serie A i vår. Da måtte de slå Atalanta på bortebane for å sikre seg plass i Champions League. Kampen ble vunnet 2-0, og til slutt ble det andreplass. Pioli kan bruke den opplevelsen til å motivere laget sitt til kveldens kamp. 

– Men vi har spilt mange andre viktige kamper, og kommer til å spille flere. Vi har forberedt alt vi kan ned til den minste detalj, sier han.

Jürgen Klopp

Jürgen Klopp sier han er nødt til å rotere foran kveldens kamp.

– Vi må rotere, vi vil rotere, det er klart. Vi må rotere er helt klart overskriften, sa Klopp under sin pressekonferanse mandag.

– Jeg vil ikke gi dere lagoppstillingen nå, men jeg kan ikke skifte ut hele laget, det er sant. Vi må ha spillere på banen, så jeg kan ikke skifte ut alle og starte med ni spillere eller noe. Det er ikke mulig.

– Vi ønsker å stille det beste laget vi kan i den situasjonen vi befinner oss i. Vi har spilt fem kamper i løpet av de siste to ukene, noe som er mye, og etter Milan-kampen har vi omtrent det samme antallet kamper på omtrent like lang tid igjen. Derfor må vi ta de riktige avgjørelsene, og det kommer vi til å gjøre, sa tyskeren.

Stefano Pioli

AC Milan-manager Stefano Pioli har ført laget sitt til tabelltopp i Serie A, men Liverpool blir en annen utfordring. Sist lagene møttes vant Liverpool 3-2 på Anfield i det som var den første gruppespillkampen. Pioli hevder laget hans har lært siden den gang, og at oppskriften på seier blir å spille seg forbi det høye presset til Klopps lag.

– I den første kampen slet vi med å håndtere presset deres. De kommer til å presse igjen, men nå vet vi mer om oss selv, og hvis vi klarer å spille oss forbi det første presset kan vi skape gode muligheter, sier han.

Italienerne klarte det ved to anledninger på Anfield da de sjokkerte og snudde 1-0 til 1-2 før pause, men etter hvilen ble overmakten for stor på Anfield.

– Vi har lært at vi er et sterkt lag, men det samme er våre motstandere. Det er disse kampene vi ønsker å spille, og trenger å spille. Vi har lyst til å vinne, og da trenger vi full innsats, konsentrasjon og en klar taktisk plan, sier han.