Hør Premier Leagues merkelige forklaring og Klopps reaksjon på den inkonsekvente dømmingen

TV-kanalen beIN Sports har fått Premier Leagues forklaring på forskjellsbehandlingen av Harry Kane og Andy Robertson i dagens heseblesende kamp i London.

Mange Liverpool-supportere er opprørte over den inkonsekvente dømmingen til Paul Tierney og VAR-teamet hans på Tottenham Hotspur Stadium i kveld, og oppgittheten blir nok ikke mindre etter å ha hørt forklaringen Premier League gir på den uforståelige forskjellsbehandlingen.

«Det var kraften i taklingen til Robertson, som kunne ha ført til en alvorlig skade på en motspiller, som ble utslagsgivende. Kanes takling var i grenseland, og kunne ha vært et rødt kort. De hadde endret mening fra pausen. Da sa de at taklingen ikke var voldsom nok», kunne en hoderystende programleder Richard Keys forklare på beIN Sports.

Klopp kritisk til dømmingen

Jürgen Klopp fikk spørsmål om de mange kontroversielle avgjørelse til dommer Tierney. Kane fikk gult kort for en veldig stygg takling, mens Robertson fikk rødt for en takling som ikke var like voldsom, og Jota ble også snytt for straffespark.

– Vi har sett situasjonene om igjen. Du kan gi Robbo rødt kort, og Robbo vet dette selv. Det er et klart rødt kort på Kane mye tidligere i kampen. Vi vet hvor avgjørende et rødt kort er i en fotballkamp, spesiell nå midt i desember når alle har mange kamper som skal spilles, ikke minst oss. Det er i grunnen ikke noe å diskutere. Det er ikke tvil om at den taklingen fortjente rødt kort, og jeg forstår ikke hva Mr Tierney tenkte akkurat da, eller hva VAR tenkte, sa Liverpool-manageren.

– VAR ba Mr Tierney ta en titt på Robertsons takling, men ikke på Kanes. Og jeg spurte han også om straffesparket vi ikke fikk, og Mr Tierney fortalte meg at han syntes Diogo stoppet med vilje, fordi han ønsket å bli truffet, og det synes jeg er en veldig eksklusiv måte å se det på. For det første gjorde ikke Diogo det, og som Mr Tierney burde vite så må man stoppe litt når man skal skyte.

VAR har forklart forskjellsbehandlingen med at Robertson fikk foten sin unna, noe de mener gjorde taklingen mindre aggressiv. Tidligere Tottenham-manager Tim Sherwood mente at Harry Kane var veldig heldig som ikke ble utvist.

– Vi kommer til Tottenham og får ett poeng, og det er greit. Vi var heldige til tider, og var for avhengige av Ali. Den veldig enkle kampplanen til Tottenham var å forsvare seg med fem spillere, og tre foran der, og så skyte ballen så langt som mulig, for Kane og Son å løpe på. Det var en smart plan, som vi slet med å håndtere, og spesielt fordi vi hadde en helt ny formasjon i dag. Så vi ble avhengige av Ali.

– Han gjorde flere gode redninger. Dessverre var han litt sent ute da de gjorde sitt andre mål. Det er greit. Ett poeng er i grunnen ikke problemet. Resultatet er fint. Jeg tror begge lag synes det var greit. Men dømmingen i dag er vanskelig å akseptere. Jeg skjønner ikke hva som var problemet til Tierney, og hvorfor han gjorde det.