Kampkommentar Tottenham - Liverpool:Man kan bare lure på hvorfor Harry Kane ikke ble utvist i første omgang!

Det hadde vært interessant å høre Paul Tierney og VAR-teamet hans forklare hvorfor Harry Kane ikke ble utvist i første omgang for en minst like voldsom takling, når de ga Andy Robertson rødt kort i andre omgang.

Man kan faktisk bli svett av å se fotball på TV. Dette var en slik kamp. Alisson Becker og Andy Robertson kom i søkelyset både med positivt og negativt fortegn i en kaotisk fotballkamp full av kontroverser.

Jürgen Klopp fikk en midtbanekrise i fanget til besøket i London, da Thiago Alcantara ble det fjerde Liverpool-spilleren som sitter i isolasjon på grunn av koronasmitte, mens Jordan Henderson er den eneste i troppen med symptomer på korona, men kapteinen avla negativ test og måtte stå over på grunn av en forkjølelse.

Fra før hadde Klopp trioen Curtis Jones, Fabinho og Virgil van Dijk i koronaisolasjon.

I tillegg var Harvey Elliott, Divock Origi, Adrian og Nathaniel Phillips ute med skader.

Dermed var totalt fem midtbanespillere utilgjengelige for Liverpool-manageren til oppgjøret på Tottenham Hotspur Stadium. Likevel fant ikke Klopp plass på laget til Alex Oxlade-Chamberlain og Takumi Minamino.

Unge Tyler Morton fikk sin første Premier League kamp far start. Der startet han på midtbanen sammen med James Milner, som fikk sin Premier League-debut i november 2002 for Leeds United, 10 dager etter at Morton ble født!

Kane ga de røde en tidlig kalddusj, men så burde han blitt utvist

Liverpool ble tatt på senga da de mistet ballen på vei fremover før kvarteret var spilt. Ballen havnet til slutt hos Harry Kane, som akkurat var onside, og den rutinerte Spurs-spissen var iskald når han satte ballen lavt i lengste hjørnet fra skrått hold.

Dette var Kanes første scoring på hjemmebane på 788 minutter med Premier League-fotball, og endte dermed en rekke på åtte ligakamper på Tottenham Hotspur Stadium uten scoring for spissen.

GJØR 1-0: Harry Kane kom seg forbi Ibrahima Konate, og satte ballen i mål fra skrått hold.

Liverpool var på hæla i denne første fasen av kampen, og Son hadde to kjempesjanser, i tillegg til at Kane hadde en stor sjanse til der Konate med nød og neppe fikk ryddet opp. Den sistnevnte situasjonen kom før Kanes 1-0 mål, mens Sons kjempesjanser kom i etterkant av åpningsscoringen.

Målscorer Kane burde ha vært utvist for en voldsom takling på Andy Robertson bare sju minutter etter at han hadde gitt vertene ledelsen i kampen, men målsniken fikk utrolig nok bare gult kort for en takling som helt klart kvalifiserte til rødt.

Tottenham fortsatte å skape de fleste og største sjansene i første omgang, Liverpool slet med å henge med i svingene, og duoen Kane og Son på topp for vertene skapte stadig hodebry for Liverpools forsvarsrekke.

Scoret sitt tiende, og burde hatt straffe like etterpå

Men så, litt ut av det blå, scoret Diogo Jota nok en gang med hodet. Hans tiende ligamål denne høsten. Scoringen kom etter et glimrende innlegg fra Andy Robertson. Dette er første gang i karrieren at Jota når 10 ligamål. Bare Dominic Calvert-Lewin (8) og Christian Benteke (7) har gjort flere mål med hodet enn Jotas seks i 2020/21.

SCORER MED HODET: Diogo Jota gjør sitt tiende mål for sesongen, hans sjette på hodet.

Like etterpå burde Jota fått straffespark, men dommer Tierney vinket spillet videre. Klopp ble så illsint over den svake dømmingen, at han fikk gult kort, og man kunne jo lure på om VAR-dommeren hadde blitt satt i koronaisolasjon han også.

Like før pause fikk Alexander-Arnold kjempetreff med høyreslegga, men Hugo Lloris sto i veien, men de røde hadde på det tidspunkt i aller høyeste grad kommet inn i kampen.

Likevel klarte Liverpool-forsvaret å kløne det til, slik at Harry Kane fikk en ny stor sjanse på overtid i første omgang.

Først kjemperedning, så kjempebrøler av Alisson

Ti minutter ut i annen omgang gjorde Alisson en helt utrolig redning, da Dele Alli og Harry Kane kom alene med ham. Helt enormt keeperspill av brasilianeren i den situasjonen.

Like etterpå fikk Kane en ny kjempesjanse etter en corner, men han headet ballen over tverrliggeren fra kloss hold.

KANONREDNING: Her var Alisson Becker god.

Da Liverpool tok ledelsen 2-1, ville Tottenham både hatt straffe til Dele Alli i motsatt ende, og hands på Mohamed Salah i forkant av scoringen, men såvidt vi kunne se gjorde dommer og VAR-dommer her det rette, ved å godkjenne scoringen til Andy Robertson.

Deretter gjorde Alisson Becker en kjempebrøler når han forærte Spurs 2-2 målet, da han var alt for sent ute for å stoppe Son, og sør-koreaneren kunne sette ballen i tomt bur.

Inkonsekvent dømming med Robbo i begivenhetenes sentrum

Målscorer Andy Robertson ble så utvist etter en svært kontroversiell VAR-avgjørelse. Man kan bare lure på hvorfor Kane ikke ble utvist i første omgang, når Robbo fikk rødt for en lignende situasjon som likevel ikke var like voldsom som taklingen til Tottenham-spissen.

Med en mann mer på banen presset Spurs på for et vinnermål, og Konate ble den reddende engelen i en kritisk situasjon i sluttminuttene, da han på merkelig vis fikk ballen over eget mål. Alisson Becker rakk også å gjøre enda en kjemperedning i sluttminuttene, men da var det allerede vinket for offside.

En heseblesende forestilling stinn av kontroversielle situasjoner endte med 2-2 og poengdeling, noe gjestene fra Merseyside nok vil ergre seg over lenge. Resultatet betyr at Manchester City nå har fått en luke på tre poeng i toppen av tabellen.