Klopp forklarer hvorfor han tok Salah tidlig av banen

Mohamed Salah var tydelig misfornøyd etter å ha blitt tatt av banen.

Mohamed Salah stikker ytterligere ifra på toppen av toppscorerlisten i Premier League, etter at han torsdag kveld scoret sitt 15. ligamål for sesongen.

Det er nå seks mål ned til neste på listen – som er lagkamerat Diogo Jota og Jamie Vardy fra Leicester – begge på ni.

Med scoringen foran Anfield Road End tangerte egypteren en tidligere Vardy-rekord. Han noterte seg for scoring eller målgivende i sin 15. ligakamp på rad. Det er det kun Leicester-veteranen som har gjort før ham.

Salah har 15 mål og 9 målgivende etter 17 serierunder. Han topper også assiststatistikken, og har to flere målgivende enn nummer to – lagkamerat Trent Alexander-Arnold og Paul Pogba fra Manchester United.

– Det er ganske utrolig. Hans målgivende er like viktig som scoringene, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter kampen.

Misfornøyd da han ble byttet ut

Etter 73 minutter valgte Jürgen Klopp å ta ham av banen. Det kom overraskende, for stillingen var på det tidspunktet 2-1, og Newcastle yppet seg i perioder.

Salah har blitt byttet ut i sju av 23 kamper denne sesongen, men det var kun for andre gang i Premier League, og vanligvis er kampene avgjort når 29-åringen tas av banen.

– I dag var det riktig å ta han av litt tidligere, forklarte Klopp til BT Sports reporter.

– De siste 10-15 minuttene er vanligvis tiden for Mo, og du kunne se på ansiktet hans at han ikke var så fornøyd – men vi skal spille igjen om tre dager, sa han videre.

Tottenham - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.