Robertsons røde kort betyr en travel jul for Tsimikas

Etter å ha fått direkte rødt kort for farefullt spill må Andy Robertson stå over tre kamper.

Frustrasjonen tok overhånd for Andy Robertson like etter at Tottenham hadde utlignet til 2-2 etter en blemme av Alisson Becker, og skotten sparket Emerson og ble korrekt belønnet med rødt kort. Nå må venstrebacken stå over de tre neste Liverpool-kampene, som er to kamper mot Leicester i tillegg til Leeds på 2. juledag. Dermed bil han ikke være tilbake på banen før tidligst mot Chelsea 2. januar.

Dette betyr at det blir det en langt travlere jul for Kostas Tsimikas enngrekeren kanskje hadde sett for seg før dagens kamp på Tottenham Hotspur Stadium.

Roertson hadde spilt en stor kamp, med en målgivende og en scoring, frem til han ble utvist etter 77 minutter for å ha sparket Emerson.

Dommer Paul Tierney trakk opp det gule kortet etter taklingen til Robertson, men fikk beskjed av VAR-dommer Chris Kavanagh om å ta en titt på skjermen, og da kom det røde opp etter det var gjort.

Mistet hodet

Robertson innrømmer på sin Instagram-konto at han mistet hodet, og beklager det som skjedde overfor supporterne og sine lagkamerater. 

«Jeg ble oppdratt til å ta ansvar når jeg har gjort noe galt, og jeg må innrømme at taklingen min var et feiltrinn. Jeg tabbet meg ut ved å gi dem en sjanse til å gi meg rødt kort. Jeg er skuffet over meg selv.»

«Det er trolig best jeg ikke snakker om andre ting som skjedde i kampen, annet enn at jeg vil si at jeg er stolt av resten av laget. Sett bort fra meg selv, var resten av laget i en annen klasse under svært vanskelige omstendigheter.»

«Støtten vi fikk fra tribuene var utrolig i en vanskelig tid! Jeg ønsker vi kunne ha belønnet dem med en seier», skriver Robertson.