– Det var et soleklart straffespark, og Harry Kane skulle vært utvist

Bred enighet i Sky Sports-studio, hvor Jamie Carragher og Jamie Redknapp er svært kritiske både til dommer Paul Tierney og VAR-dommer Chris Kavanagh.

Den horrible og inkonsekvente dømmingen på Tottenham Hotspur Stadium ble totaltslaktet i Sky Sports-studio etter kampen mellom Tottenham og Liverpool.

– Vi ønsker slike intervjuer som vi akkurat så fra Jürgen Klopp. En manager som er helt ærlig, og som viser sterke følelser, innleder Jamie Carragher i Sky Studio.

– Avgjørelsene som går mot Liverpool er soleklare. Straffesparket som Jota skulle hatt var soleklart, og Harry Kane skulle ha vært utvist. Det er ingen tvil om det.

– Vi var frustrerte med VAR for ett år eller to siden, men det har vært greit den siste tiden, men nå virker det som vi har gått til det helt motsatte. I fjor ville et lite kakk på ankelen gitt straffespark. Vi har heldigvis gått bort fra det. Men nå er vi kommet til et stadie at man lurer på hva som er vitsen med VAR når man ikke kan bruke det til å gi soleklare straffespark, sier Carra.

– Folk klager på VAR, men det handler ikke om VAR, men om hvem som kontrollerer VAR. Dommeren i dag var ikke god nok. Chris Kavanagh er VAR-dommer i dag. Det bare må være straffespark, og Harry Kane må få rødt kort. 

Dommer Tierney med merkelig forklaring

Dommer Paul Tierney mente at Diogo Jota stoppet med vilje, og inviterte til kontakt i feltet. Det fnyser man av i Sky-studio.

– Han bare løper Jota overende. Chris Kavanagh som er VAR må se det, og dommer Paul Tierney må også se det. Det er en så dårlig avgjørelse at det er helt utrolig. Det finnes ikke en fan, en spiller eller tidligere spiller som ikke vil si at det der er straffespark. Det er en latterlig avgjørelse, sier Jamie Redknapp. 

Carragher påpeker at hele poenget med VAR er å hjelpe dommerne. 

– Dommeren gir ikke straffe, for han ser det ikke selv om han er i en meget god posisjon. Han har gjort en feil. Det skjer. Det går fort. Hele poenget med VAR er å hjelpe dommeren i den situasjonen. Det er burde vært et straffespark for Liverpool, og dette med klar og åpenbar feil har blitt et problem for dommerne nå. Hele poenget med VAR er å hjelpe dommerne når de gjør store feil, og det der var en stor feil, sier Carra.

Den inkonsekvente dømmingen og forskjellsbehandlingen av Andy Robertson kontra Harry Kane opprørte også de tidligere spillerne i studio. Tierney ble ikke oppfordrert av VAR-dommer Kavanagh til å se på Kanes takling av Robertson på nytt, men da Robertson var synderen fikk Tierney beskjed om å ta en ekstra titt etter først å ha gitt Robbo gult kort. Som han etter å ha sett på skjermen endret til rødt kort. Fart og intensitet ble brukt som begrunnelse i begge tilfellene.

– Det der er et rødt kort, sier Redknapp om Kanes takling midtveis i første omgang.

– Kane har ikke kontroll. Hadde Robertson hatt beinet i bakken, ville det trolig vært brukket. Ifølge regelverket som er nå, er det der et rødt kort.

– Det blir forklart med fart og intensitet, men Harry Kane sprinter etter ballen og kaster seg inn i taklingen, skyter Carra inn.

Redknapp mener at Harry Kanes rykte og det faktum at han er England-kaptein bidrar til at han slipper det røde kortet. 

– Tidspunktet i kampen det skjer på bør ikke ha noe å si, mener han.

De tidligere spillerne i studio er også enige om at Robertson fortjente rødt for sin takling, som de mener gjøres mer i frustrasjon enn noe annet. Liverpool hadde akkurat sluppet inn et billig mål, etter en blemme av Alisson, kort tid etter at de selv tok ledelsen.

– Det er et rødt kort. Jeg har ingen problemer med det, sier Carra.