Dette er fellen Trent mener Liverpool har gått i denne sesongen

Trent Alexander-Arnold forklarer hvorfor Liverpool har støtt på problemer denne sesongen.

7. feb 2021 kl 10.05Einar Kvande

Liverpool har allerede tapt fire Premier League-kamper denne sesongen. Det er en mer enn de tapte hele forrige sesong, da de røde vant ligaen. Rekken på 68 ubeseirede hjemmekamper i ligaen fikk også en brå slutt, da Burnley ble for sterke i januar. Som om det ikke var nok, vant også Brighton i neste Liverpool-kamp på Anfield. Dette var første gang at Liverpool tapte to hjemmekamper på rad i Premier League siden september 2012, og de har ikke tapt tre hjemmekamper på rad i ligaen siden september 1963!

– Når du blir vant til å vinne hele tiden, noe vi egentlig har vært de to siste sesongene, blir du vant til følelsen, og forventer det på en måte. Det er trolig fellen vi har gått i denne sesongen. Vi har forventet å vinne kamper, fordi vi er gode nok. Vi har trodd at noe vil skje, fordi vi har kvalitetene til å score et mål fra et eller annet sted. Dette skjedde naturlig forrige sesong, og sesongen før det igjen. Men det skjedde ikke fordi vi hadde flaks. Det skjedde fordi vi jobbet hardt, og gjorde de grunnleggende tingene riktig til siste spilleminutt. Dermed gikk ting i vår favør. Vi fortsatte med dette, og skapte mulighetene vi kunne score fra.

– Denne sesongen tror jeg vi har glemt noen av disse grunnleggende tingene. Vi har bare forventet at det skulle gå av seg selv, fordi det ble så naturlig for oss å gjøre det. Alle lag går gjennom slike perioder. Du kan ikke forvente at et lag fortsetter å vinne hver eneste kamp, spesielt i en liga som Premier League. Det er ikke riktig at vi forventer det av oss selv, og heller ikke at andre forventer det av oss. Vi ønsker å gjøre det, men vi visste at en periode som dette ville komme på et eller annet tidspunkt.

Slik lyder forklaringen Trent Alexander-Arnold gir Sky Sports på Liverpools formsvikt.

– Vi er et lag som ikke kommer med unnskyldninger. Det finnes ingen unnskyldninger for våre prestasjoner. Vi har fått skader på noen midtstoppere, og vi spiller uten fans på tribunene, men slik er det for alle. Vi har hatt en del skader, men slik er fotballen. Du kan ikke legge skylden på noen for det. Det handler om at vi ikke har klart å omstille oss og venne oss til situasjonen. Vi har ikke klart det så godt som vi hadde likt.

Høyrebacken poengterer at selv om laget har hatt mange skader på midtstoppere, så har de ikke sluppet inn 3-4 mål i hver kamp.

– Vi har sluppet inn et mål, vi har ikke klart å holde buret rent, og så har vi ikke klart å score i motsatt ende. Ser vi bort fra Villa-kampen har ikke mostanderen scoret mange mål. Så den defensive strukturen har vært der, slik at det er ingen unnskyldning.

– Vi har bare ikke klart å finne rytmen som lag. Personlig føler jeg vi har vært i ferd med å finne rytmen igjen de siste par kampene, om vi ser bort fra Brighton-kampen. Vi har spilt ganske bra. Nå handler det om å finne rytmen igjen mot City.

Skylder ikke på terminlisten

Scouseren føler heller ikke at den tette terminlisten er problemet.

– Den har fungert i vår favør så mange ganger, for når ting går bra ønsker du at kampene skal komme tett som hagl. Jeg kan tenke meg at Manchester City føler det slik nå. De har vunnet så mange kamper, og vil at kampene skal komme tett slik at de beholder rytmen. Det er likedan for oss. Vi ønsker denne muligheten til å rette på ting velkommen. Enten bygger du rytme, eller så forsøker du å slå tilbake.

Etter to strake 1-0 tap på Anfield kommer nå ligalederen på besøk. Manchester City har vunnet ni ligakamper på rad, og har bygd opp et forsprang på sju poeng til Liverpool, og har i tillegg en kamp mindre spilt enn de røde. Alexander-Arnold føler likevel at ligaen ikke er avgjort.

– Hvem vet, dette er Premier League. Kanskje klarer vi det ikke, men skal vi klare det er dette en kamp vi må vinne. Vi følte vi måtte vinne mot Manchester City forrige sesong også, og de vil ha følt at de måtte vinne over oss for å forsvare sitt mesterskap. Når vi studerer tabellen, er Manchester City det laget du ser etter. De to kampene mot dem er antagelig den største utfordringen for oss.

– Dette er kamper som kan være avgjørende. I 2018/19 var det bare ett poeng som skilte oss. De vant på hjemmebane og det ble uavgjort på Anfield, så vi tok bare ett poeng av seks mulige. De tok fire, så det vant dem tittelen.

– Derfor føler vi at vi må vinne denne kampen. Vi henger etter, men du skal aldri si aldri i Premier League. Merkeligere ting har skjedd enn at noen har tatt igjen et forsprang som dette. Akkurat nå er vi trolig ikke inne i tittelkampen, om man studerer tabellen. Manchester City er så langt foran oss, så for oss handler det om å redusere forspranget og vinne så mange kamper som vi kan. Det er hva vi alle vil forsøke, og forhåpentligvis vil City avgi poeng på veien, samtidig som vi ikke gjør det. Alt fokus er på oss selv, og nå handler det om å rette på ting og vinne denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]