– Jeg føler et enormt ansvar

Jürgen Klopp tar det hele og fulle ansvaret for Liverpools svake resultater etter jul.

27. feb 2021 kl 11.36Einar Kvande

Nå er Liverpool-manageren opptatt av å gjøre alt som står i hans makt for å få Liverpool-skuta på rett kjøl igjen, etter at de røde kun har vunnet to av sine ni ligakamper i 2021. Målet er nå komme inn blant topp fire, og dermed sikre Liverpool en plass i neste sesongs Champions League.

– Det er alltid vanskeligere i denne situasjonen, enn når det er motsatt. Det er åpenbart at det er hyggeligere å vinne kamp etter kamp, uttalte Klopp til pressen i går.

– Dette er andre tider, i en annen sesong, og det er plenty med grunner til at det er blitt slik. Nå må vi kjempe oss gjennom dette, og jeg er ikke i tvil om at vi vil klare det.

– Den viktige beskjeden til folk nå er kanskje at vi er fortsatt Liverpool, og vi føler oss fortsatt som Liverpool. Vi er Liverpool når vi vinner 20 kamper på rad, og vi er også Liverpool når vi taper. Jeg lever og elsker Liverpool, og det er hva som gir meg energi. Jeg er ikke her kun for de store feiringene. Jeg er her for å jobbe. Om det er drittjobben som må gjøres nå, grovjobben, så er ikke det noe problem.

– Alt er bra. Jeg har sagt en rekke ganger at jeg føler et enormt ansvar. Det er jeg som er ansvarlig for at vi har havnet i denne situasjonen. En del ting får vi ikke gjort noe med, men det betyr bare at jeg må ta gode avgjørelser. Bedre avgjørelser enn tidligere, når det blir nødvendig. Ute på banen må vi være mer kliniske, det er også klart. Vi jobber med det.

Har lært mye denne sesongen

Klopp sier både han og spillerne ser på situasjonen de har havnet i som en utfordring.

– Stemningen i garderoben er veldig god hver morgen når vi kommer på jobb. Det er ikke slik at spillerne spøker og ler hele tiden. Men det er en god stemning, der spillerne stoler på hverandre. Vi liker hverandre, og respekterer hverandre. 

– Vi skaper situasjoner der vi blir positive igjen foran neste kamp. Vi er alltid optimistiske foran neste kamp. Vi vet at neste kamp blir en stor utfordring, men det er en utfordring vi skal ta sammen. Vi vil gi alt resten av sesongen. Det er så mye vi kan lære av det vi har vært gjennom, både om folk og kanskje også om dere journalister.

– Vi kan lære mye både av det vi har gjort riktig, og av det verden mener vi har gjort feil. Mens vi gjør det, må vi komme oss gjennom denne perioden. Fotball er våre liv, våre karrierer, og det tar ikke slutt etter denne sesongen. Vi må håndtere problemene vi har nå, og på lang sikt kan vi dra nytte av det som skjer nå. Det er ikke så vanskelig å skape en god stemning nå heller. Jeg peker ikke fingeren mot mine spillere. Jeg gir ikke dem skylden for situasjonen vi har havnet i. Vi er alle ansvarlige for den, og jeg har hovedansvaret. 

– Jeg kommer meg fortsatt opp om morgenen, og finner noe meningsfylt å gjøre utover dagen. Det handler om treningsøkter og alt dette. Jeg kan gjøre det, og alle kan gjøre det. Det er ikke så kult akkurat nå, men som jeg har sagt tidligere er det mange som har det mye verre enn oss. Vi har bare en dårlig periode i en fotballklubb.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]