Liverpool har krav på penger ved videresalg – men City vil være kreative om de prøver seg på Danny Ings til sommeren

Danny Ings kan bli City-spiller.

8. feb 2021 kl 09.23Arild Skjæveland

Til sommeren går Sergio Agüeros kontrakt med Manchester City ut. Spissen, som har vært så viktig for de lyseblå de siste ti årene, har slitt mye med skader og sykdom denne sesongen.

Det gjør at City skal på markedet, og er på spissjakt. Det kan bli en tidligere Liverpool-spiller.

David Ornstein er av de mest troverdige journalistene når det kommer til overganger, og han skriver i sin spalte for The Athletic at to nye navn nå er aktuelle. Det er Romelu Lukaku og Danny Ings. 

Ings er tilbudt en ny avtale på St. Mary’s, og har mulighet til å bli deres best betalte spiller gjennom tidene, men er avventende og skal ønske seg til en Champions League-klubb.

Kan være kreative

Ings har nå under 18 måneder igjen av kontrakten han signerte da han gikk til Southampton i 2019. Liverpool fikk 20 millioner pund for spissen, og har også krav på 20 prosent fra et eventuelt videresalg.

Siden overgangen har han scoret 32 mål på 61 kamper. Engelske spillere blir også mer ettertraktede nå etter Brexit.

Ornstein skriver at City vurderer å tenke kreativt dersom de går for Ings. Med koronapandemien og pengeproblemene klubbene nå har, skal de lyseblå vurdere å sende spillere i motsatt retning som del av pakken – heller enn å bare legge penger på bordet.

The Athletic melder at samtalene skal være i en tidlig fase. Også Tottenham har blitt sterkt linket til 28-åringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]