Overtidsscoring avgjorde dramatisk miniderby - og Liverpool leder U18-serien

Liverpool U18 tok en viktig seier over Everton i dag.

27. feb 2021 kl 14.10Einar Kvande

Liverpool U18 vant i dag lokaloppgjøret mot Everton 2-1 etter et vinnermål fra Mateusz Musialowski dypt på overtid i finværet på akademiet i Kirkby.

Det ble en svært dramatisk avslutning på kampen, da Everton utlignet i det 90. minutt, takket være et straffespark fra Tom Cannon. Liverpool-keeper Mrozek gikk feil vei. Everton fikk straffesparket etter at Jonas felte Garcia.

Melkamu Frauendorf gjorde kampens første mål etter bare 28 sekunder. Tyskeren gikk på et flott løp på venstresiden, der han tok seg forbi flere spillere. Hans første skudd ble reddet av Everton-keeper Leban, men returen traff Frauendorf i hodet og gikk i mål!

Everton hadde et frispark i tverrliggeren fra Whittaker i første omgang, etter at Liverpool-keeper Mrozek felte Cannon utenfor 16-meteren. Liverpool-keeperen fikk gult kort isteden for rødt, da det var andre forsvarsspillere bak ham på banen.

Begge lag sløste med sjansene i kampen. Blant annet var nykommer Kaide Gordon nær for Liverpool i første omgang med et godt skudd med venstrebeinet.

Dagens seier betyr at Liverpool tok seg forbi Manchester United i toppen av U18-serien, og leder nå Premier League U18 North. Begge lag har 36 poeng, men Manchester United, som har dårligere målforskjell, har spilt tre kamper mindre enn Liverpool.

Liverpools lag: Mrozek, Wilson (Ennis 74), Quansah, Jonas, Norris, Corness (Pilling 84), Gordon, Mabaya, Woltman, Frauendorf, Musialowski.
Ubenyttede reserver: Hewitson, Hayes-Green.